Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Γ. Μώραλης: «Κάθε χρόνο διέρχονται από τον Πειραιά 10 εκατ. τουρίστες»


Ο Πειραιάς μπορεί να πρωταγωνιστήσει στα τουριστικά δρώμενα της χώρας σημειώνει ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε δηλώσεις του στη Ραδιοφωνική εκπομπή του Πρακτορείο FM 104,9 «Βόλτα στην Ελλάδα», τονίζοντας ότι η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν 2 περίπου χρόνια σε αυτό στοχεύει.

Το 2020 με την ολοκλήρωση των έργων του Μετρό, αλλά και την υλοποίηση ιδιωτικών επενδύσεων στο σκέλος της φιλοξενίας σε συνδυασμό με τις υποδομές που εκσυγχρονίζει ο Δήμος, ο Πειραιάς θα μπορεί να σταθεί σαν τουριστικός προορισμός και όχι σαν απλώς ένα πέρασμα για τους τουρίστες, τόνισε ο κ. Μώραλης.

Κάθε χρόνο διέρχονται από τον Πειραιά 10 εκατομμύρια τουρίστες και 1,2 εκατομμύρια επιπλέον από την κρουαζιέρα, χωρίς ωστόσο να αφιερώνουν χρόνο για επίσκεψη στην πόλη.


Στο σημείο αυτό ο κ. Μώραλης υπογράμμισε ότι ο μεγάλος στόχος είναι το λιμάνι του Πειραιά είναι γίνει λιμάνι εκκίνησης κρουαζιέρας γεγονός που θα σημάνει και τη διαμονή τουριστών στην πόλη, πράγμα που τώρα δε γίνεται, όπως είπε. Προς την κατεύθυνση αυτή ο δήμος κατήρτισε στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης τουρισμού, που υπεβλήθη και εγκρίθηκε από τον ΕΟΤ, ανάφερε ο κ. Δήμαρχος εστιάζοντας στο γεγονός ότι πλέον δίνεται έμφαση στον Τουρισμό και στη Ναυτιλία, πράγμα που δεν γινόταν στο παρελθόν, σημείωσε.

Οι δράσεις που αυτή τη στιγμή τρέχουν αφορούν μεταξύ άλλων τον κλάδο των υποδομών, με στόχο η πόλη να γίνει πιο φιλική και οι πειραιώτες να αποκτήσουν τουριστική συνείδηση.

Μέσα στο 2017- αρχές 2018-, αναμένεται να δημοπρατηθούν οι αναπλάσεις της Περαϊκής, του μικρολίμανου, και του Αγίου Διονυσίου, ανάφερε ο κ. Μώραλης. Την ίδια στιγμή αν τα μουσεία του Πειραιά, το δημοτικό θέατρο και λοιπές υποδομές συνδεθούν μεταξύ τους, τότε θα μπορέσουν να αποτελέσουν πόλο έλξης για τους διερχόμενους τουρίστες.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου