Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Π.Καμμένος: «Στους στρατιωτικούς θα δώσουμε αυξήσεις 9,5 εκατ.€»

της Μαρίνας Νικολάκη
Στο δεύτερο κομμάτι της σημερινής του ραδιοφωνικής συνέντευξης ο ΥΕΘΑ, Πάνος Καμμένος,τόνισε πως θα ουσιαστικά δεν θα υπάρξουν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια αλλά θα υπάρξει αύξηση της τάξεως των 9,5 εκατ. ευρώ στους στρατιωτικούς, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης του θέλησε να επισημάνει τον κίνδυνο πως σε Αλβανία, Κόσσοβο και Σκόπια χτίζονται τεμένη τα οποίαχρηματοδοτούνται από περίεργες πηγές της Τουρκίας.

«Οι Ελληνες πρέπει να αντιδράσουμε στον ακραίο ισλαμισμό και στις ομάδες εξτρεμιστών που εκπαιδεύουν τρομοκράτες», σημείωσε ο κ. Καμμένος

Ακόμα, μίλησε για τα μέτρα περιλαμβάνονται στη συμφωνία του Ιουλίου 2015, η οποία ψηφίστηκε και από την αντιπολίτευση, ενώ νομιμοποιήθηκε και από τον ελληνικό λαό τον Σεπτέμβριο του 2015.

Αναλυτικά, ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος ερωτηθείς για τα ειδικά μισθολόγια, απάντησε ότι ουσιαστικά θα υπάρξει αύξηση ύψους 9,5 εκατ. ευρώ στους στρατιωτικούς, ενώ χαρακτήρισε «παραπλανητικά» διάφορα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για περικοπές, καθώς, όπως είπε, «δεν παρουσιάζουν με τι αντικαθίστανται οι περικοπές στις οποίες αναφέρονται».

Σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, είπε ότι τα κονδύλια είναι εξασφαλισμένα σε συγκεκριμένο κωδικό του ΥΕΘΑ, όμως επειδή τα μισθολόγια του ΥΕΘΑ είναι συνδεδεμένα με εκείνα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την Αστυνομία και την Πυροσβεστική και του υπουργείου Ναυτιλίας για το Λιμενικό, δεν μπορεί να γίνει η εκταμίευση. «Μόλις τακτοποιηθεί η ταμειακή διαδικασία θα τα αποδώσουμε άμεσα», επισήμανε ο κ. Καμμένος, εγκαλώντας, ταυτόχρονα, τους συνδικαλιστές της Αστυνομίας, οι οποίοι, όπως είπε, δεν μπήκαν στην συζήτηση για να βρεθεί μια λύση, αλλά «το τίναξαν στον αέρα».

Επίσης, ο Π.Καμμένος απέδωσε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης στον «πανικό της» γιατί «πριν από 1,5 μήνα έλεγε κλείστε το και υπογράψτε ό,τι σας ζητούν και κατά δεύτερον διέδιδε ότι δεν θα έρθει ποτέ η συμφωνία και ότι η κυβέρνηση πρέπει να πέσει, να γίνουν εκλογές για να υπάρξει μία άλλη κυβέρνηση που θα κάνει τη συμφωνία».

Ως προς το χριστιανικό τόξο, επισήμανε ότι είναι κοινώς αποδεκτό πως υπάρχει προσπάθεια εξάρσεως του φονταμενταλισμού στα Βαλκάνια. «Έρχονται χρήματα από περίεργες πηγές, μέσω Τουρκίας, προς πανεπιστήμια, για το χτίσιμο τεμενών σε Αλβανία, Σκόπια, Κόσσοβο. Δημιουργούν ομάδες εξτρεμιστών που εκπαιδεύουν τρομοκράτες. Εκπαιδεύουν ανθρώπους που έρχονται από τη Συρία και πάνε στη Συρία για να πολεμήσουν με τον ISIS», υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. 

«Ο ισλαμικός φονταμενταλισμός μπορεί να ανακοπεί και με την αντίδραση των χριστιανικών πληθυσμών που βρίσκονται υπό απειλή και με τους μετριοπαθείς μουσουλμάνους που δεν πιστεύουν στην τρομοκρατία και είναι η πλειοψηφία», συμπλήρωσε. «Πρέπει να σταματήσουμε τον ακραίο ισλαμικό φονταμενταλισμό, γιατί αυτός οδήγησε την Τουρκία σε μεταστροφή από κοσμικό κράτος με τις αρχές του Κεμάλ Ατατούρκ σε μία κοινωνία όπου η πλειοψηφία των γυναικών φοράει μπούργκα», υποστήριξε, σημειώνοντας: «(Ο ισλαμικός φονταμενταλισμός) πρέπει να σταματήσει, αλλιώς θα οδηγήσει σε (τρομοκρατικά) χτυπήματα στο μέλλον».

Σχετικά με τα νέα μετρα ο κ. Καμμένος είπε ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι δεν θα επιβαρυνθούν το 2019 και το 2020, σημειώνοντας ότι «οι ελαφρύνσεις έρχονται το 2019. Εκεί συμφωνήθηκαν, το 2019, είναι τα αντίμετρα της μειώσεως του συντελεστή της φορολογίας και του ΦΠΑ και του ΕΝΦΙΑ. Είναι για το 2019, δεν είναι για το 2018».

«Το '18 δεν υπάρχει τίποτα απ' όλα αυτά και έτσι όπως φαίνεται να προχωρά η οικονομία και η ισχυρή στήριξη που υπάρχει, και από τη μεριά των συμμάχων μας και από τις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλά και από την Ευρώπη, νόμιζω ότι το κλίμα αλλάζει προς το θετικό και αντί η αντιπολίτευση αυτήν τη στιγμή να βγει και να πάρει ένα μερίδιο αν θέλετε από αυτήν τη θετική για την πατρίδα μας προοπτική, βγαίνουν και γκρινιάζουν», πρόσθεσε.

Για αρκετή ώρα ο κ. Καμμένος μίλησε τα εθνικά θέματα. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κληθείς να απαντήσει στις αιτιάσεις του κ. Γ. Κουμουτσάκου και του κ. Άδ. Γεωργιάδη για «ανερμάτιστες δηλώσεις» σχετικά με τα Σκόπια και το χριστιανικό τόξο ως απάντηση στον ισλαμικό φονταμενταλισμό, είπε, καταρχήν, ότι «αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, οι Κουμουτσάκος και Γεωργιάδης θα τον είχαν διαγράψει». 

Υπενθύμισε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχε συγκαλέσει το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, όπου είχε αποφασιστεί ομόφωνα να μη γίνει δεκτή η ονομασία «Μακεδονία» για τη γειτονική χώρα, υπενθυμίζοντας, εξίσου σχετική δήλωση, στην οποία είχε προβεί ο Κωνσταντίνος Καραμανλής «με δάκρυα στα μάτια».

«Να απαντήσουν: Άλλαξε κάτι από τη θέση του Κωνσταντίνου Καραμανλή; Αυτόν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή εκτελεί σήμερα η ΝΔ, αυτόν προδίδει και αυτόν διαγράφει», υπογράμμισε ο κ. Καμμένος, σημειώνοντας: «Δεν θα προδώσω ποτέ ούτε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ούτε την εθνική θέση. Αν τα 'χει ξεπουλήσει ο Κυριάκος και η Ντόρα και ακολουθούν "οι Κουμουτσάκοι", αυτή η ΝΔ δεν εκπροσωπεί τη ΝΔ του Κωνστανίνου Καραμανλή». «Αν είναι ανερμάτιστες οι δηλώσεις μου, τότε είναι ανερμάτιστες και οι δηλώσεις του Κωνστανίνου Καραμανλή», πρόσθεσε.

Για τις διάφορες κατά καιρούς επικρήσεις που δέχεται, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι η «πλειοψηφία των βουλευτών στη Βουλή των Σκοπίων αποτελείται από αλβανικά κόμματα -στα οποία έχουν προσχωρήσει και οι αντίπαλοι του Γκρούεφσκι- και γι' αυτό δεν μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση» και επικρίνοντας, από την πλευρά του τον κ. Κουμουτσάκο, τόνισε ότι «η πολιτική γίνεται με πραγματικά στοιχεία κοινώς αποδεκτά». Όπως τόνισε, η θέση για σύνθετη ονομασία erga omnes (έναντι όλων) της γειτονικής χώρας «ήταν θέση που πήρε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία έλεγε ανερμάτιστη και τη θέση του Κώστα Καραμανλή όταν έθεσε βέτο για την ένταξη των Σκοπίων στον ΝΑΤΟ. Έκαναν δημόσιες σχέσεις με την κ. Κλίντον εις βάρος της εθνικής θέσης».

Στην παρατήρηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με σύνθετη ονομασία, απάντησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συμφωνεί, εγώ δεν συμφωνώ».

Ερωτηθείς για την τουρκική άσκηση «Θαλασσόλυκος», ο κ. Καμμένος απάντησε ότι η Ελλάδα έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα, τονίζοντας ότι η άσκηση διεξάγεται σε διεθνή ύδατα και αφορά υποβρύχιες βολές. «Ήδη έχουν παραβιάσει το αίτημα για τη διεξαγωγή της άσκησης, αν κάνουν βολές επιφανείας, αυτό σημαίνει κλιμάκωση και θα δημιουργήσει πρόβλημα στον εναέριο χώρο μας», ανέφερε και κατέληξε: «Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε κάθε παραβίαση του διεθνούς δικαίου, όπως κάνουν κάθε μέρα οι Ένοπλες Δυνάμεις».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου