Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

Πρόεδρος ΣΒΒΕ: Στόχος η βελτίωση της κατάστασης στην πραγματική οικονομία


Tην εκτίμηση ότι το βασικό ζητούμενο για την Ελλάδα δεν είναι τόσο η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, όσο η βελτίωση της κατάστασης στην πραγματική οικονομία, διατύπωσε, απευθυνόμενος στον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννη Στουρνάρα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), Αθανάσιος Σαββάκης, κατά την αποψινή ομιλία του στο δείπνο του ΣΒΒΕ.

«Χρειάζονται τολμηρές αποφάσεις για την έμπρακτη υποστήριξη της διεθνούς ανταγωνιστικότητας των εγχώριων επιχειρήσεων. Απαιτείται καταρχήν σταδιακή αποκλιμάκωση της φορολογίας με δραστική μείωση των φορολογικών συντελεστών. Δεν μπορεί ο φορολογικός συντελεστής να αγγίζει το 50%, μαζί με τα τέλη και τις μη ανταποδοτικές εισφορές προς το κράτος. Δεν αντέχουν άλλο, τόσο οι επιχειρήσεις όσο και ο πολίτες» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών.

Ο κ.Σαββάκης μίλησε για απουσία βιομηχανικής πολιτικής την τελευταία 20ετία και πρόσθεσε ότι η βελτίωση προαπαιτεί άρση των capital controls, μείωση του κόστους χρήματος, αποκλιμάκωση της φορολογίας, επενδυτικά κίνητρα.

«Οι μεταποιητικές επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν θα βγούμε από την κρίση, αν δεν υλοποιηθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας. Μεταρρυθμίσεις, που θα έχουν ως αποκλειστικό στόχο την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας και την παραγωγή διεθνώς ανταγωνιστικών και διεθνώς εμπορεύσιμων προϊόντων. Αλλιώς ο φαύλος κύκλος των ελλειμμάτων θα συνεχίζεται στο διηνεκές και θα είναι μονίμως αδιέξοδη η όποια οικονομική πολιτική εφαρμοστεί στην Ελλάδα» κατέληξε ο κ.Σαββάκης.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου