Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Πρεσβεία Ισραήλ: Βράβευση Ελλήνων που διέσωσαν Εβραίους στο Ολοκαύτωμα


Τα μετάλλια και τον τίτλο του «Δικαίων των Εθνών» του Μουσείου του Ολοκαυτώματος «Γιάντ Βασέμ» θα απονείμει η πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα, Ιρίτ Μπέν-Άμπα, σε δύο οικογένειες Ελλήνων που διέσωσαν Εβραίους συμπατριώτες τους κατά την διάρκεια του Ολοκαυτώματος.

Στην ειδική εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Μαΐου, θα βραβευθούν οι Ιωάννης και Κατίνα Περράκη, καθώς και η Δήμητρα Δημοπούλου, για τη διάσωση της Εσθήρ Μαλλάχ και του Μωυσή Μπαττίνου, παιδιών της οικογένειας του Σολομών και Ρεβέκκας Μπαττίνου από την Αθήνα, κατά την περίοδο της Κατοχής. Τα βραβεία θα παραλάβουν οι συγγενείς τους.    

Το Γιάντ Βασέμ είναι το ίδρυμα και μουσείο που δημιουργήθηκε από το Κράτος του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ για τηνδιαιώνιση της μνήμης των έξι εκατομμυρίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Ο τίτλος του «Δικαίου των Εθνών» του ιδρύματος απονέμεται σε άτομα τα οποία με κίνδυνο της ζωής τους έσωσαν διωκόμενους Εβραίους κατά την διάρκεια του Ολοκαυτώματος στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα, για να δοθεί αυτή η διάκριση ύψιστου κύρους, απαιτείται διεξοδική έρευνα από το Γιάντ Βασέμ και έγκριση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ισραήλ.

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 300 Έλληνες «Δίκαιοι» έχουν τιμηθεί έως σήμερα. Μεταξύ αυτών, ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Δαμασκηνός, ο πρώην Δήμαρχος Ζακύνθου Λουκάς Καρρέρ, οι Μακαριστοί Μητροπολίτες Ζακύνθου και Δημητριάδος, Χρυσόστομος και Ιωακείμ αντίστοιχα, η ηρωίδα της Εθνικής Αντίστασης Λέλα Καραγιάννη, καθώς και πολλοί άλλοι αφανείς ήρωες του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου