Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Αντ. Γκουτέρες: «Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουν όλοι πως κανένας δεν θα κερδίσει στην Συρία»


Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες τόνισε ότι κανένας δεν θα βγει νικητής από τον πόλεμο στη Συρία και κάλεσε τα εμπλεκόμενα μέρη να καταλήξουν σε μια πολιτική λύση, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του στο Λονδίνο.

«Είναι πλέον καιρός να συνειδητοποιήσουν όλοι πως κανένας δεν θα κερδίσει σε αυτή τη σύρραξη», είπε ο Γκουτέρες και συμπλήρωσε πως «αυτός ο πόλεμος αποτελεί κίνδυνο για όλους μας», διότι τροφοδοτεί την αστάθεια στην περιοχή και πυροδοτεί την τρομοκρατία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η σύρραξη στη Συρία διαρκεί πλέον πάνω από έξι χρόνια. Έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 320.000 ανθρώπους κι έχει προκαλέσει τον εκτοπισμό ή τη φυγή από τη χώρα εκατομμυρίων άλλων.

«Δεν θα υπάρξει ειρήνη στη Συρία, ούτε σε καμιά από τις (σ.σ. χώρες όπου μαίνονται οι) άλλες ένοπλες συρράξεις που παρακολουθούμε να εκτυλίσσονται αυτή τη στιγμή, παρά μόνο όταν τα μέρη καταλάβουν ότι δεν μπορούν να κερδίσουν τον πόλεμο», έκρινε ο Γκουτέρες, ο οποίος πρόκειται αύριο να συμμετάσχει σε μια διεθνή σύνοδο για τη Σομαλία στο Λονδίνο.

«Είτε πρόκειται για τη Συρία, την Υεμένη, τη Λιβύη, ή το Νότιο Σουδάν, σε αυτές τις συρράξεις δεν υπάρχει πιθανός νικητής, μόνο μια πολιτική λύση μπορεί να τις διευθετήσει», επέμεινε ο ΓΓ του ΟΗΕ.

Ερωτηθείς σχετικά με την αδυναμία των Ηνωμένων Εθνών να συμβάλει στον τερματισμό αυτών των συρράξεων, ο Γκουτέρες αναγνώρισε ότι υπάρχει «παράλυση» στο Συμβούλιο Ασφαλείας εξαιτίας των βέτο που ασκούν κράτη-μόνιμα μέλη του.

«Σήμερα, το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν είναι σε θέση να επιλύσει μια κρίση παρά μόνο αν οι χώρες συμφωνούν για τον τρόπο που θα γίνει αυτό», ανέφερε, σημειώνοντας παράλληλα πως εκτυλίσσονται διπλωματικά παιγνίδια που δεν μπορεί να διακρίνει η κοινή γνώμη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου