Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Δ. Αβραμόπουλος για προσφυγικό: «Δεν τηρούν όλες οι χώρες τις υποχρεώσεις»


Η κατάσταση γύρω από το προσφυγικό-μεταναστευτικό στη χώρα μας, η άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος των ασυνόδευτων παιδιών, η κατασκευή προαναχωρησιακών κέντρων σε νησιά, η αναγκαιότητα αναθεώρησης στο σύστημα ασύλου, αλλά και η ενεργοποίηση του κανονισμού του Δουβλίνου, που σημαίνει την επιστροφή άτυπων μεταναστών από τις άλλες χώρες της ΕΕ στην Ελλάδα, ήταν μερικά από τα θέματα που συζήτησαν σήμερα ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικής Ασφάλειας και Ιθαγένειας της ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη.

Ο κ. Αβραμόπουλος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, εξέφρασε εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την ικανοποίησή της για τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ από τις ελληνικές υπηρεσίες και τόνισε ότι αυτό είχε αποτέλεσμα τη μεγάλη μείωση των «δευτερογενών ροών», δηλαδή τη μετάβαση άτυπων μεταναστών από την Ελλάδα στην υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά και για την αύξηση επιστροφών στην Τουρκία, μέσω της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έμφαση δόθηκε στο θέμα των ασυνόδευτων παιδιών, που είναι πολλά αυτήν τη στιγμή στα νησιά.

Ο κ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε τους δύο υπουργούς και τα στελέχη των υπουργείων για την ευρωπαϊκή οδηγία, η οποία προβλέπει οικογένειες σε όλες τις τις χώρες της ΕΕ και ζήτησε την ενσωμάτωσή της στο ελληνικό δίκαιο.

Επίσης, ζήτησε:

Άμεση δημιουργία προαναχωρησιακών κέντρων στην Σάμο και στη Χίο, που θα υλοποιήσει η Ελληνική Αστυνομία.
Αύξηση της παραγωγής έργου από τις επιτροπές ασύλου σε δεύτερο βαθμό.
Για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι «χρειαζόμαστε νέο σύστημα» και σημείωσε ότι την ερχόμενη Πέμπτη, 18 Μαΐου, θα συζητηθεί το θέμα στο συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες.

Όπως έγινε γνωστό από αρμόδια πηγή, η αναθεώρηση που προωθείται, με αίτημα και της Ελλάδας, είναι να υπάλληλοι της ΕΕ που μέχρι τώρα εξετάζουν στη χώρα μας μόνο τα αιτήματα Σύρων προσφύγων, να εξετάζουν τα αιτήματα και όλων των άλλων.

Από τους δύο υπουργούς ζητήθηκε μετ' επιτάσεως η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού επιστροφών παράτυπων μεταναστών που κρατούνται σε κέντρα στην ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς στα νησιά ισχύει η συμφωνία με την Τουρκία.

Σε ό,τι αφορά την ενεργοποίηση του κανονισμού του Δουβλίνου, από τις 15 Μαρτίου 2017, ο κ. Μουζάλας ανέφερε ότι η χώρα μας, σε αναγνώριση της ανταπόκρισης από άλλες χώρες της ΕΕ στη μετεγκατάσταση προσφύγων, θα δεχτεί, όπως απορρέει από τις υποχρεώσεις της, έναν πολύ μικρό αριθμό παράτυπων μεταναστών από την Ευρώπη, που θα είναι συμβολικός, καθώς σχεδόν έχουν μηδενιστεί οι δευτερογενείς ροές.

Ο κ. Μουζάλας έκανε σαφές στον επίτροπο ότι οι παράτυποι μετανάστες που θα δεχτεί η Ελλάδα μέσω του κανονισμού του Δουβλίνου θα είναι από τις χώρες που είναι συνεπείς στις δικές τους υποχρεώσεις και σηκώνουν σημαντικό βάρος του μεταναστευτικού μέσω μετεγκατάστασης, αλλά έχουν βοηθήσει και με άλλους τρόπους τη χώρα μας, και όχι από χώρες που έχουν κλείσει τα σύνορά τους.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, προκειμένου να στηρίξει τη θέση του για την αποδοχή, από την Ελλάδα, παράτυπων μεταναστών μέσω «Δουβλίνου», έδωσε συγκεκριμένους αριθμούς που προκύπτουν από την τήρηση των νομικών υποχρεώσεων απ’ άλλες χώρες της ΕΕ, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι όλες αυτές που τηρούν αυτές τις υποχρεώσεις».

Ειδικότερα, όπως είπε ο υπουργός, μέχρι τώρα έχει γίνει μετεγκατάσταση 12.500 προσφύγων από την Ελλάδα σε άλλες χώρες, 3.000 άτομα είναι έτοιμα για μετεγκατάσταση και μένουν άλλα περίπου 8.000-10.000 άτομα, για τα οποία έχει εκφραστεί προθυμία από κράτη-μέλη να τα πάρουν.

Επίσης, έχουν γίνει 6.500 επανενώσεις οικογενειών (μέσω «Δουβλίνου») και άλλες 2.000 παρόμοιες περιπτώσεις είναι βέβαιο ότι θα τακτοποιηθούν άμεσα.

Ο κ. Αβραμόπουλος, από την πλευρά του, επισήμανε ότι πράγματι ο αριθμός θα είναι πολύ μικρός και υπογράμμισε ότι χρειαζόμαστε ένα «νέο Δουβλίνο», αλλά είναι νωρίς να πούμε τι θα προκύψει από αυτό. Σε ό,τι αφορά τις χώρες που δεν εφαρμόζουν τους κανόνες της ΕΕ, ο επίτροπος ανέφερε ότι θα υπάρξουν κυρώσεις.

Ο κ. Τόσκας αναφέρθηκε στην κατάσταση που υπάρχει αυτήν τη στιγμή στο θέμα των προσφυγικών ροών, σημειώνοντας ότι έχει σταθεροποιηθεί και δεν έχει καμία σχέση με ό,τι επικρατούσε τα προηγούμενα χρόνια, ενώ αυξάνονται και οι επιστροφές. Ακόμη, τόνισε ότι υπάρχει η βούληση του υπουργείου να γίνουν προαναχωρησιακά κέντρα στη Χίο και τη Σάμο.

Πηγή

1 σχόλιο:

 1. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ  Δανειστές κι αφεντικά δεν αλλάξαμε ποτέ από το 1821 μέχρι σήμερα. Rothschild επί Όθωνα, Rothschild κι επί ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πάψαμε ούτε στιγμή να είμαστε πιστές υπηρέτριες της Δύσης και των τοκογλύφων.
  Αλλά έχει ενδιαφέρον το πως άλλαξαν τα συμφέροντά τους στην Ελλάδα σε σχέση με την Σοβιετική Ένωση και τις γειτονικές χώρες. Όσο τα Σκόπια ήταν υπό την επιρροή των «κακών» κομμουνιστών ... η Μακεδονία ήταν Ελληνική.Κι αλίμονο σ' όποιον έλεγε το αντίθετο.

  Μόλις τα Σκόπια απέκτησαν κυβέρνηση πρακτόρων της Δύσης εμείς αποκτήσαμε κυβέρνηση και Υπουργούς που αποκαλούν τα Σκόπια Μακεδονία. Τα συμφέροντα των τοκογλύφων προστάτευαν πρώτα οι δεξιοί που εξόριζαν τους κομμουνιστές με εντολή των ξένων αφεντικών ενώ πλέον τον ρόλο αυτόν έχουν αναλάβει οι αριστεροί που με εντολή των ίδιων αφεντικών καταδιώκουν τους δεξιούς.
  Η βία εναντίον αριστερών , εναντίον της «κόκκινης απειλής» ήταν αυτονόητη και νομιμοποιημένη. Σήμερα είναι παράνομη και νόμιμη είναι μόνο η βία εναντίον των δεξιών.
  Ενώ πρώτα δεν έκανε καριέρα κανείς αν δεν είχε πιστοποιητικό δεξιών φρονημάτων ...σήμερα δεν κάνει καριέρα κανένας που δεν έχει πιστοποιητικό αριστερών φρονημάτων.  TA IPOLIPA EDO KLIKARETE KI DEITE OLO TO KEIMENO
  http://afypnisiellinwn.blogspot.gr/2017/05/blog-post_28.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή