Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Γερμανία: Ανοίγει η «ψαλίδα» μεταξύ CDU και SPD


Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, η τάση που καταγράφηκε σε πρόσφατες περιφερειακές εκλογικές αναμετρήσεις, με τελευταία αυτή στο κρατίδιο του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, φαίνεται να εδραιώνεται και σε ομοσπονδιακό επίπεδο: οι Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ διευρύνουν ακόμη περισσότερο το προβάδισμά τους στην πρόθεση ψήφου έναντι των Σοσιαλδημοκρατών του Μάρτιν Σούλτς.

Όπως καταδεικνύει σφυγμομέτρηση του Iνστιτούτου Insa για λογαριασμό της Bild που δημοσιεύεται σήμερα Τρίτη, η χριστιανική ένωση CDU/CSU κερδίζει μια ποσοστιαία μονάδα και σκαρφαλώνει στο 35%. Οι Σοσιαλδημοκράτες αντίθετα χάνουν μιάμιση μονάδα και υποχωρούν στο 27%, αρκετά κάτω πλέον από το ψυχολογικό όριο του 30%.

Μπροστά ο «συνασπισμός της Τζαμάικα»

Μισή μονάδα χάνει και το κόμμα της Αριστεράς που με 10% όμως συνεχίζει να συγκεντρώνει διψήφιο ποσοστό. Μισή μονάδα κερδίζουν αντίθετα οι Πράσινοι που λαμβάνουν πλέον 7% ενώ μια μονάδα το εθνολαϊκιστικό Εναλλακτική για τη Γερμανία που εμφανίζεται και πάλι στο 10%. Σε απόσταση ασφαλείας από το εκλογικό όριο του 5% κινούνται σταθερά πλέον και οι Φιλελεύθεροι τους οποίους η δημοσκόπηση δείχνει στο 7%.
Από τα δημοσκοπικά ευρήματα προκύπτει ότι προς το παρόν υπάρχει μόνον μια ρεαλιστική εναλλακτική επιλογή ως προς το σημερινό μεγάλο συνασπισμό των CDU/CSU και SPD. Πρόκειται για τον λεγόμενο «συνασπισμό της Τζαμάικα» που οφείλει το όνομά του στα χρώματα των δυο χριστιανικών κομμάτων, των Φιλελευθέρων αλλά και των Πρασίνων. Τα τρία κόμματα θα είχαν μια αριθμητική πλειοψηφία της τάξης του 49%.
Όλα τα υπόλοιπα δυνητικά κυβερνητικά σχήματα και κυρίως αυτό που θα προέκυπτε από τη συγκυβέρνηση του SPD με την Αριστερά και τους Πράσινους, δεν θα συγκέντρωναν την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Πηγή: Deutsche Welle
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου