Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Επιχείρηση «Λεβάντε»: Ξεκινά η επίθεση του συριακού Στρατού για την απελευθέρωση της Deir Ez Zor


Την μεγαλύτερη επιχείρηση των δύο τελευταίων ετών ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει ο συριακός Στρατός. Πρόκειται για την επιχιερήση με την κωδική ονομασία «Λεβάντα» και που σαν στόχο έχει το σπάσιμο της πολιορκίας της Deir Ez Zor από τις δυνάμεις της ISIS και την διασφάλιση των συνόρων με το Ιράκ,

Όπως αναφέρεται η επιχείρηση η οποία βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας θα περιλαμβάνει εκτός του συριακού Στρατού, συμμαχικές μονάδες που μάχονται υπερ της κυβέρνησης της Συρίας ενώ μεγάλη θα είναι και η συμμετοχή της Ρωσίας με σημαντικό αριθμό αεροσκαφών.

Η επίθεση των συριακών δυνάμεων θα ξεκινήσει από  την Al-Sukhnanh και στη συνέχεια η επιθετική αιχμή των δυνάμεων θα επικεντρωθεί προς την Deir Ez Zor, η οποία εξακολουθεί και ανθίσταται εδώ και δύο χρόνια στην πολιορκία της ISIS.


Μάλιστα ο στρατηγός του συριακού Στρατού Suheil al Hassan περιγράφει ότι η επικείμενη επίθεση θα είναι «επικών» διαστάσεων κάτι που σημαίνει ότι οι συριακές δυνάμεις θα συγκεντρώσουν τις καλύτερες και εμπειρότερες  δυνάμεις τους για την πραγματοποίησή της.

Ακόμη σε αυτή αναμένεται να συμμετάσχουν όλοι οι διοικητές που βρίσκονταν στην Deir Ez Zorκαι ταπείνωσαν μπροστά στις πύλες της πόλης τις δυνάμεις των ισλαμιστών.

Ο συριακός Στρατός πρόκειται να εμπλέξει όλες τις μονάδες πρώτης γραμμής δηλαδή τους «Τίγρεις»,  τους Desert Hawks, το σώμα Στρατού Qalamoun  τις δυνάμεις της Hezbollah και τις ρωσικές ειδικές δυνάμεις που βρίσκονται στην Συρία.

Όλα αυτά τη στιγμή που Τουρκία, Ρωσία και Ιράν έχουν συμφωνήσει στην εφαρμογή του σχεδίου ειρήνευσης μέσω των τεσσάρων ζωνών ασφάλειας μέσα στη Συρία. Σύμφωνα με αυτές η Τουρκία πρόκειται να είναι υπεύθυνη για την επαρχία της Ιντλίμπ την οποία ενδέχεται να καταλάβει τα επόμενα 24ωρα.

Πάντως οι ΗΠΑ έχουν διαφωνήσει ανοικτά οι τέσσερις αυτές ζώνες να είναι και ζώνες απαγόρευσης πτήσεων, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει σημαντικές τριβές με τη Μόσχα αλλά και την Τεχεράνη.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου