Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Επιβεβαιώνεται ο θάνατος του επικεφαλής του ISIS στο Αφγανιστάν


Ο επικεφαλής του ISIS στο Αφγανιστάν, Αμπντούλ Χασίμπ, σκοτώθηκε στις 27 Απριλίου σε κοινή επιχείρηση των αφγανικών και αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στην ανατολική περιφέρεια Νανγκαρχάρ, είπαν αμερικανοί και αφγανοί αξιωματούχοι χθες.

Ο Χασίμπ, που διορίστηκε επικεφαλής πέρυσι αφότου ο προκάτοχός του Χαφίζ Σαΐντ Χαν σκοτώθηκε σε αμερικανική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone), θεωρείται υπεύθύνος για μία σειρά σημαντικών επιθέσεων μεταξύ των οποίοων συγκαταλέγεται και αυτή στο κύριο στρατιωτικό νοσοκομείο της Καμπούλ στις 8 Μαρτίου, είπαν σε γραπτή δήλωσή τους.

Τον περασμένο μήνα, ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου είπε ότι ο Χασίμπ μάλλον σκοτώθηκε κατά την επιδρομή των αμερικανικών και αφγανικών ειδικών δυνάμεων στη Νανγκαρχάρ, κατά την οποία επίσης σκοτώθηκαν δύο στρατιώτες των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά πριν από την χθεσινή ανακοίνωση δεν υπήρξε επιβεβαίωση της είδησης.

"Αυτή η επιτυχής επιχείρηση αποτελεί άλλο ένα σημαντικό βήμα στην αδυσώπητη επιχείρησή μας να νικήσουμε το ISIS-K στο 2017", είπε ο επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, στρατηγός Τζον Νίκολσον, από τη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στην Καμπούλ. Το ISIS-K αναφέρεται στην οργάνωση "Ισλαμικό Κράτος της Επαρχίας Χορασάν" (παλιά ονομασία της περιοχής) η οποία ενώ διατηρεί σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη Συρία και το Ιράκ, δρα ανεξάρτητα. Το ISIS-K επιχειρεί στο Αφγανιστάν από το 2015, πολεμώντας εξίσου και τους Ταλιμπάν και τις δυνάμεις των Αφγανών και των Αμερικανών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου