Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Η Τουρκία στέλνει 5.000 στρατιώτες στο Κατάρ για να εμποδίσει εισβολή των Σαουδαράβων!


Η τουρκική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε το νομοσχέδιο που δίνει το πράσινο φως στα τουρκικά στρατεύματα να αναπτυχθούν στην τουρκική στρατιωτική βάση στο Κατάρ, μεσούσης μιας πρωτοφανούς διπλωματικής και εμπορικής κρίσης μεταξύ χωρών του Κόλπου.

Το νομοσχέδιο, που είχε καταρτισθεί πριν από τη διένεξη, εγκρίθηκε με 240 ψήφους υπέρ, με τη στήριξη ιδίως των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και του εθνικιστικού MHP.

Η Εθνοσυνέλευση δίνει το πράσινο φως στην Άγκυρα να στείλει στρατεύματα στη στρατιωτική βάση που βρίσκεται στη Ντόχα.

Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, η ανάπτυξη των Τούρκων στρατιωτών στο Κατάρ θα γίνει βάσει της συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της ασφάλειας και της εκπαίδευσης αστυνομικών, που υπογράφηκε στα τέλη του 2014.

Ο αριθμός των στρατιωτών που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν στη βάση δεν διευκρινίζεται ενώ δεν ορίζεται ακριβής ημερομηνία για την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας.
Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στη Ντόχα είχε επισημάνει στο Γαλλικό Πρακτορείο πριν από έναν χρόνο ότι η τουρκική στρατιωτική βάση αναμένεται να υποδεχθεί 3.000 στρατιώτες ή περισσότερους «εφόσον χρειαστεί».

Από την πλευρά του ο βουλευτής του CHP Σεζγκίν Τανρικουλού επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο σήμερα ότι 80 Τούρκοι στρατιωτικοί είχαν ήδη σταλεί στη βάση προκειμένου να προετοιμάσουν την άφιξη μιας μεγαλύτερης δύναμης.
Το αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) υποστηρίζει ότι η χρονική στιγμή της αποστολής των στρατιωτών στέλνει λάθος μήνυμα.
«Με αυτές τις συμφωνίες, η Τουρκία κάνει μια επιλογή και με το να στέκει στο πλευρό του Κατάρ έρχεται σε αντιπαράθεση με τις άλλες χώρες. Πρόκειται για λάθος πολιτική» δήλωσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του CHP Οζτούρκ Γιλμάζ.
«Πώς μπορείς να έχεις ρόλο διαμεσολαβητή εάν παίρνεις το μέρος κάποιου;» διερωτήθηκε ο βουλευτής.

Η ψηφοφορία στην τουρκική Εθνοσυνέλευση διεξήχθη ενώ η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος, η Υεμένη, η Μαυριτανία και η Μαλδίβες διέκοψαν τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Κατάρ, κατηγορώντας το ότι υποστηρίζει την «τρομοκρατία».
Η Τουρκία διατηρεί στενές σχέσεις με το Κατάρ, ιδίως στους τομείς της οικονομίας και της στρατιωτικής συνεργασίας, έχει ωστόσο καλές σχέσεις και με άλλες μοναρχίες του Κόλπου, ιδίως τη Σαουδική Αραβία.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε από τη Δευτέρα «διπλωματικές» τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με τουλάχιστον δέκα ηγέτες, μεταξύ αυτών του Κατάρ, της Σαουδικής Αραβίας, της Ρωσίας και της Γαλλίας. Χθες Τρίτη άσκησε κριτική στην απόφαση επιβολής κυρώσεων και υπογράμμισε ότι ο ίδιος θέλει να «συνεχίσει και να αναπτύξει περαιτέρω» τις σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Ντόχας.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δραματικές εξελίξεις έχουμε στην υπόθεση του Κατάρ καθώς η Άγκυρα ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι στέλνει στρατεύματα στο Κατάρ (τυπικά για να επανδρώσει τη μεγάλη στρατιωτική βάση που ετοιμάζει) ουσιαστικά όμως για να αποτρέψει την εισβολή των σαουδαραβικών στρατευμάτων που έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα με το πάμπλουτο κρατίδιο του Κόλπου.

Έτσι σε μια κίνηση πλήρους υποστήριξης στο Κατάρ, την ώρα που κάποιες από τις μεγαλύτερες δυνάμεις της Μέσης Ανατολής το βάζουν στη γωνία, εκλαμβάνεται αυτή στην οποία προχωρά η Τουρκία: Την ανάπτυξη Τούρκων στρατιωτών σε τουρκική στρατιωτική βάση στη εν λόγω χώρα.

«Το κοινοβούλιο της Τουρκίας αναμένεται με μια fast track διαδικασία την Τετάρτη να αλλάξει την ισχύουσα νομοθεσία για να επιτραπεί η ανάπτυξη στρατευμάτων σε μια στρατιωτική βάση στο Κατάρ», ανέφεραν χαρακτηριστικά αξιωματούχοι του κυβερνώντος κόμματος ΑΚ και της εθνικιστικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το Reuters. 

Τουρκία και Κατάρ διατηρούν παραδοσιακά ιδιαίτερα καλές σχέσεις. Το Κατάρ, μάλιστα, είναι ένας από τους σημαντικότερους επενδυτές στην Τουρκία. 

Χθες το βράδυ ο Ταγιπ Ερντογάν, στη διάρκεια δείπνου της νηστείας του Ραμαντάν, στο οποίο ήταν προσκεκλημένοι οι επικεφαλής των αντιπροσωπειών των ξένων χωρών μίλησε για «παιχνίδια που παίζονται»: «Εδώ παίζεται ένα παιχνίδι. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε εξακριβώσει ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό», δήλωσε δείχνοντας ότι δεν γνώριζε για τις προθέσεις της Σαουδικής Αραβίας απέναντι στο Κατάρ, πριν αυτές γίνουν γνωστές, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Η Αγκυρα προφανώς δεν είχε ενημερωθεί λόγω των ιδιαίτερων σχέσεων που έχει με τη Ντόχα. Ηδη πριν τον αποκλεισμό είχε αποφασιστεί η εγκατάσταση τουρκικής βάσης στο Κατάρ και αναμενόταν η αποστολή τουρκικών μονάδων. Οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, όπως προαναφέρθηκε είναι στενές, με το Κατάρ να είναι ένας από τους μεγαλοεπενδυτές στην Τουρκία, ενώ χαρακτηριστικό των καλών σχέσεων που έχουν είναι ότι τα ηγετικά στελέχη της Χαμάς που βρισκόταν στην Τουρκία, μετά την συμφωνία εξομάλυνσης των σχέσεων με το Ισραήλ, μετακόμισαν στο Κατάρ.

Λόγω και των ιδιαίτερα καλών σχέσεων των δύο χωρών, άλλωστε, ο Τούρκος Πρόεδρος έχει ήδη επικοινωνήσει με πάνω από 10 ηγέτες για την εξεύρεση λύσης.

Τον Απρίλιο του 2016, η Τουρκία και το Κατάρ υπέγραψαν συμφωνία που θα επέτρεπε στην Αγκυρα να φτιάξει μία στρατιωτική βάση στο Κατάρ, για την άμυνα του εμιράτου και να σταθμεύουν στρατιωτικές δυνάμεις εκεί.

Η τροπολογία ήταν απαραίτητη, γράφει το Bloomberg, για να ληφθεί υπόψη ο επαναπροσδιορισμός της παραστρατιωτικής αστυνομίας της Τουρκίας και της ακτοφυλακής, ως μη στρατιωτικές μονάδες.

Αρχικά η τροπολογία κατατέθηκε στην τουρκική Βουλή τον Ιανουάριο, αλλά η απόφαση του AKP να επιταχύνει την έγκρισή της, μία ημέρα μετά τις επικρίσεις του Ερντογάν για τις προσπάθειες να απομονωθεί το Κατάρ, δίνει συμβολική σημασία σε αυτή την κίνηση, γράφει το Bloomberg.

Το Ιράν απειλεί με εκδίκηση τη Σαουδική Αραβία για την τρομοκρατική επίθεση

Στα άκρα πάλι οι σχέσεις Ιράν και Σαουδικής Αραβίας. Το ένοπλο σώμα των «Φρουρών της Επανάστασης» κατηγόρησε και επίσημα το Ριάντ ότι βρίσκεται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση η οποία εκδηλώθηκε σήμερα στην Τεχεράνη (στο κοινοβούλιο αι στο Μαυσωλείο του Α. Χομεινή) και που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 άτομα αι να τραυματιστούν τουλάχιστον 39.

«Αυτή η τρομοκρατική επίθεση συνέβη μια μόλις εβδομάδα μετά την συνάντηση του Αμερικανού προέδρου και των Σαουδαράβων ηγετών οι οποίοι  υποστηρίζουν τους τρομοκράτες.

Το γεγονός ότι η ISIS ανέλαβε την ευθύνη καταδεικνύει ότι ήταν αναμεμειγμένοι στην βάρβαρη αυτή επίθεση», αναφέρει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα ο αντιστράτηγος Hossein Salami, υποδιοικητής των «Φρουρών της Επανάστασης» υποσχέθηκε «αντίποινα» για την επίθεση:

«Να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα πάρουμε εκδίκηση για τις σημερινές επιθέσεις στην Τεχεράνη. Η εκδίκηση θα πέσει επάνω στους τρομοκράτες, σ όσους σχετίζονται και σε όσους τους υποστηρίζουν», ανέφερε πιο συγκεκριμένα ο Ιρανός αντιστράτηγος.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου