Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Βρετανία: Νίκη των συντηρητικών με 65 έδρες διαφορά από τους Εργατικούς - Ερώτημα η αυτοδυναμία

Γράφει: Μαρίνα Νικολάκη

Aνανέωση 04:51 09/06 - Πρόβλεψη Sky News: Οι Συντηρητικοί της Τερέζα Μέι θα πάρουν από 320-328 έδρες. Το όριο για την αυτοδυναμία είναι στις 223 έδρες. Οι Εργατικοί τα πάνε καλύτερα σε περιφέρειες που είχαν ταχθεί υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ

Κατά μέσο όρο οι Εργατικοί κερδίζουν 8% σε έδρες στις περιφέρειες όπου το ΝΑΙ στην παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ κέρδισε πάνω από 55%. Αντίθετα οι Τόρηδες κερδίζουν 1% εκεί όπου η ψήφος υπέρ του Brexit ξεπέρασε το 60%, επωφελούμενοι από την κατάρρευση του εθνικιστικού κόμματος Ukip.

Πτώση σημείωσε η στερλίνα με την ανακοίνωση του exit poll των βρετανικών εκλογών, που δείχνει πως δεν σχηματίζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση.

«Η χώρα χρειάζεται περίοδο σταθερότητας. Αν οι Συντηρητικοί έχουν εξασφαλίσει τις περισσότερες έδρες και τις περισσότερες ψήφους, τότε είναι καθήκον μας να διατηρήσουμε αυτή τη σταθερότητα» είπε χαρακτηριστικά η Μέι.

Ενδεικτικό της στάσης της ήταν το γεγονός ότι στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προτεραιότητές της: να γίνει σωστά η συμφωνία για το Brexit και να γίνει ό,τι είναι το καλύτερο  για τη χώρα.

«Πάντα έκανα ό,τι είναι το καλύτερο για τη χώρα» κατέληξε η επικεφαλής των Συντηρητικών.


Σε νέες δηλώσεις προχώρησε τα ξημερώματα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος) ο επικεφαλής των Εργατιών Τζέρεμι Κόρμπιν αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι επανεξελέγη στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Στην ομιλία του τόνισε ότι οι πολίτες έδειξαν ότι δεν πάει άλλο με τη λιτότητα. 

«Η Τερέζα Μέι προκάλεσε τις εκλογές για να βεβαιώσει την εξουσία της αλλά η πολιτική έχει αλλάξει. Οι πολίτες έφτασαν στα όρια τους» συμπλήρωσε ο Κόρμπιν ζητώντας από την Τερέζα Μέι να παραιτηθεί και να δώσει τη θέση της σε νέα κυβέρνηση.

Αντί για νέα λαϊκή εντολή έχασε έδρες, ψήφους και την εμπιστοσύνη των πολιτών, συμπλήρωσε.

Δήλωσε παράλληλα περήφανος για την προεκλογική εκστρατεία και το πρόγραμμα των Εργατικών.

Ευχαρίστησε τέλος την αστυνομία για το έργο της ειδικά το τελευταίο Σαββατοκύριακο τονίζοντας ότι αυτό δείχνει πόσο σημαντικό είναι να έχεις ένα σωστά χρηματοδοτούμενο αστυνομικό σώμα.

Το βρετανικό νόμισμα υποχώρησε αμέσως 1,5%, ενώ μειώθηκε κατά 1,2 έναντι του ευρώ κάτω από το 1,4. Μετά από λίγη ώρα έκανε "βουτιά" της τάξεως του 1,7% στα 1,2755 δολάρια. 

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τις αρχές Οκτωβρίου.

Ο Τζέρεμι Κουκ, επικεφαλής οικονομολόγος του World First, μιλώντας στον Guardian, ανέφερε πως «θα είναι μακρά νύχτα. Ούτε ένα αποτέλεσμα δεν έχει έρθει από την καταμέτρηση, αλλά γινόμαστε μάρτυρες ενός ακόμη πολιτικού γεγονότος που υποσκάπτει τη στερλίνα. Τα νομίσματα προτιμούν κυβερνήσεις με ισχυρή εντολή - και δεν τους αρέσουν οι καθυστερήσεις στο Brexit», αναφέρει αναλυτής.

--------------------------------------------------------------------

Ανανέωση 00.01. 09/06: Λίγο πριν το κλείσιμο των καλπών οι τελικές δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η Τερέζα Μέι οδεύει προς μια "πύρρειο νίκη" με πλειοψηφία από 48 έως και 96 εδρών. Στην πρώτη περίπτωση δεν θα έχει αυτοδυναμία.

Σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση της εταιρείας Lord Ashcroft, που αναφέρει η Daily Mail, η συσπείρωση των οπαδών των Τόρηδων ενισχύθηκε σημαντικά τις τελευταίες ημέρες. 

Πάντως τo exit poll δίνει 314 έδρες στους Τόρηδες, ακριβώς όσες συγκεντρώνουν οι Εργατικοί (266), το Σκωτσέζικο εθνικιστικό κόμμα (34) και οι Φιλελευθέροι (14) μαζι.

Μια κυβέρνηση μειοψηφίας των Συντηρητικών θα εξαρτάται πιθανώς απ’ τις ψήφους των 10 βουλευτών απ’ τη Βόρεια Ιρλανδία.

Αλλά μια κυβέρνηση μειοψηφίας υπό τους Εργατικούς («συνασπισμό του χάους» τον είχε αποκαλέσει προεκλογικά η Τερέζα Μέι) θα εξαρτάται απ’ το ουαλικό Plaid Cymru (3), τον έναν Πράσινο βουλευτή και το SDLP.

Την ίδια ώρα δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Mori για την Evening Standart έφερνε τους Τόρηδες στο 44%, οκτώ μονάδες μπροστά απ’ τους Εργατικούς, πράγμα που σημαίνει ότι η Μέι θα εξασφαλίσει πλειοψηφία περίπου 40 εδρών.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα πρώτα exit polls θα ανακοινωθούν από την Ipson Mori για το BBC και το Sky News τη στιγμή ακριβώς που θα κλείσουν οι κάλπες για το κοινό, δηλαδή τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας).

Περίπου την ίδια ώρα αναμένονται και τα πρώτα αποτελέσματα από τις τρεις εκλογικές περιφέρειες του Σαντερλαντ.

Στις 3 τα ξημερώματα αναμένεται το πρώτο αποτέλεσμα κλειδί από την περιφέρεια Νούνιτον που στις εκλογές του 2015 την είχαν κερδίσει οι Συντηρητικοί. Αμέσως μετά η ροή των αποτελεσμάτων θα είναι συνεχόμενη. Μέχρι τις 8 το πρωί της Παρασκευής, θα έχουν ανακοινωθεί τα περισσότερα αποτελέσματα. 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου