Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες
«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

Γερμανία: «Έκρηξη» ανάπτυξης στην αγορά εργασίας της - 760.000 νέες θέσεις


Η γερμανική αγορά εργασίας βρίσκεται σε μία εξαιρετική κατάσταση. Σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις, έως το τέλος του έτους αναμένεται να δημιουργηθούν έως και 760.000 νέες θέσεις εργασίας. Αισθητή άνοδος στον κλάδο της υγείας.

Νοσοκομεία και παιδικοί σταθμοί, εταιρείες παροχής επιχειρηματικών συμβουλών και κατασκευαστικές – το κοινό τους στοιχείο είναι ότι σκοπεύουν να προσλάβουν φέτος νέους εργαζόμενους. Εκπρόσωποι από τον χώρο της γερμανικής οικονομίας εκτιμούν ότι έως το τέλος της τρέχουσας χρονιάς θα δημιουργηθούν μισό εκατομμύριο νέες θέσεις απασχόλησης, όπως καταδεικνύουν τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης του Γερμανικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου (DHIK). Όπως επισήμανε ο γενικός διευθυντής του DHIK Μάρτιν Βανσλέμπεν, «βασικοί κινητήριοι μοχλοί των θετικών εξελίξεων στο πεδίο της απασχόλησης παραμένουν οι κλάδοι της παροχής υπηρεσιών».

Σύμφωνα με την έρευνα του DHIK, μόνο παροχείς υπηρεσιών στο πεδίο της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, όπως νοσοκομεία, ιατρεία, παιδικοί σταθμοί και ιδρύματα μέριμνας, σκοπεύουν να δημιουργήσουν 130.000 νέες θέσεις εργασίας. Η ζήτηση για εργατικό δυναμικό στους συγκεκριμένους τομείς αυξάνεται λόγω της δημογραφικής αλλαγής και του αυξανόμενου βαθμού συνειδητοποίησης των ανθρώπων για θέματα υγείας, εκτίμησε ο Μάρτιν Βανσλέμπεν.


Όπως λέει, πολλές νέες ευκαιρίες απασχόλησης αναμένεται να προκύψουν έως το τέλος της χρονιάς σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών που απευθύνονται σε επιχειρήσεις (π.χ. συμβουλευτικές εταιρείες, ινστιτούτα δημοσκοπήσεων, εταιρείες security).

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του DHIK, 100.000 νέες θέσεις εκτιμάται ότι θα ανοίξουν στους κλάδους του εμπορίου, των συγκοινωνιών και της εστίασης, 50.000 στην εκπαίδευση και 35.000 στον κλάδο των οικοδομών.

«Πονοκέφαλος» για τους εργοδότες η έλλειψη εξειδικευμένων εργαζομένων

Ο Έντζο Βέμπερ, οικονομολόγος του Ινστιτούτου Ερευνών για την Αγορά Εργασίας και το Επάγγελμα (IAB), το οποίο υπάγεται στη γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εργασίας, θεωρεί μάλιστα ότι ο αριθμός των 500.000 νέων θέσεων εργασίας έως το τέλος του έτους θα ήταν απογοητευτικός. Ο ίδιος εκφράζει την πεποίθηση ότι μπορούν να προκύψουν έως 760.000 νέες θέσεις εργασίας με ασφαλιστικές παροχές μέχρι την εκπνοή του 2017. Κατά τη γνώμη του Έντζο Βέμπερ, το αξιοσημείωτο δεν είναι μόνο οι νέες θέσεις εργασίας, αλλά και ο εξαιρετικά μικρός αριθμός των θέσεων εργασίας που αναμένεται να καταργηθούν εντός της χρονιάς στη Γερμανία.

Τον προηγούμενο μήνα το ποσοστό ανεργίας στη χώρα υποχώρησε στο 5,6%. Ωστόσο ολοένα και περισσότεροι εργοδότες εκφράζουν προβληματισμό για την έλλειψη εξειδικευμένων εργατικών χεριών.

Όπως τόνισε ο Μάρτιν Βανσλέμπεν, «η έλλειψη εξειδικευμένων εργαζομένων εδραιώνεται ως κίνδυνος υπ' αριθμόν ένα για τις επιχειρήσεις –και μάλιστα σε όλες τις περιοχές και σε πολλούς κλάδους». Όπως τονίζει ο Γερμανός οικονομολόγος, η αισθητή αύξηση της απασχόλησης είναι εφικτή μόνον εφόσον υπάρχει επαρκές διαθέσιμο εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου