Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Υποχώρησε και πάλι η στερλίνα



Η στερλίνα απορρόφησε σχεδόν όλους τους κραδασμούς από την πολιτική αβεβαιότητα που πυροδότησε το εκλογικό αποτέλεσμα της Βρετανίας.   

Υποχώρησε στο χαμηλό διμήνου έναντι του δολαρίου και επταμήνου έναντι του ευρώ, αφού κατέστη ξεκάθαρο πως το Κόμμα των Συντηρητικών με επικεφαλής την Τερέζα Μέι έχασε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία λίγες ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων για το Brexit. O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P Global προειδοποίησε για μία ακόμη υποβάθμιση της βρετανικής οικονομίας. Ενα χρόνο πριν, ο οίκος είχε αφαιρέσει την ανώτατη βαθμολογία του τριπλού Α από την οικονομία της Βρετανίας μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, όπου οι πολίτες της χώρας ψήφισαν την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Χθες, ο επικεφαλής του τομέα πιστοληπτικής αξιολόγησης κρατών στην S&P Global, Μόριτζ Κράιμερ, είπε στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC πως «το αποτέλεσμα των εκλογών στη Βρετανία αποδεικνύει ότι ήταν σωστή η αναθεώρηση της βαθμολογίας του δημοσίου χρέους της χώρας και μπορεί να ακολουθήσουν περισσότερες».

Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit είναι δρομολογημένες για τις 19 Iουνίου, αλλά αναμένεται να αναβληθούν έως ότου σχηματιστεί νέα κυβέρνηση στη Βρετανία. Επιδεινώνεται, ως εκ τούτου, το κλίμα αβεβαιότητας στην οικονομία, επηρεάζοντας πάσης φύσεως αποφάσεις από παράγοντες της οικονομίας. Ηδη η βρετανική οικονομία παρουσίασε τις χαμηλότερες επιδόσεις το α΄ τρίμηνο του έτους από τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ε.Ε., με τον ρυθμό ανάπτυξης να διαμορφώνεται στο 0,2% έναντι του 0,6% της Ευρωζώνης λόγω του Brexit.

Βέβαια, ο χρηματιστηριακός δείκτης FTSE-100 παρουσίαζε χθες άνοδο, διότι η εξασθένηση της στερλίνας ενισχύει τα κέρδη των βρετανικών εταιρειών που προέρχονται από το εξωτερικό. Εν τούτοις, η πτώση της στερλίνας ανακόπηκε αφού η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε τον σχηματισμό κυβέρνησης με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βορείου Ιρλανδίας (DUP). Προηγουμένως, ωστόσο, είχε υποχωρήσει στο 1,2635 από 1,2953 δολάριο με πτώση άνω του 1,6%, αντανακλώντας το χαμηλό διμήνου. Έναντι του ευρώ, η στερλίνα διολίσθησε στο 1,1289 από 1,1549 με απώλειες 1,31%, προσεγγίζοντας το ναδίρ επταμήνου.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου