Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες
«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

Η Αλβανία στέλνει εκστρατευτικό σώμα στη Λετονία - στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ


Σε χώρο της Διοίκησης Υποστήριξης πραγματοποιήθηκε τελετή για την αποστολή στη Λετονία, του πρώτου εκστρατευτικού τάγματος ‘Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών’ στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, που έχει εκεί ενισχυμένη παρουσία.Η υπουργός Άμυνας κα Κοδέλι στην ομιλία της είπε ότι μετά από την ένταξη στο ΝΑΤΟ,  η αντίληψη για την προστασία των αξιών της ελευθερίας και της δημοκρατίας,  έχει εξελιχθεί, τονίζοντας ότι  τα όρια του κάθε συμμάχου είναι και σύνορά μας. «Σε αυτό το πλαίσιο, η μονάδα αυτή θα φύγει σήμερα, για να συμβάλλει στην προστασία, την πρόληψη και την ασφάλεια των χωρών του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη».


Επιπλέον, η υπουργός Μίμη Κοδέλι, τόνισε την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα της κυβέρνησης,  του υπουργείου Άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Αλβανίας στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων, που απορρέουν από τις δεσμεύσεις  σε σχέση με τις συμμαχικές χώρες, όπως συμφωνήθηκε στη σύνοδο κορυφής της Βαρσοβίας.


Το τάγμα Υποστήριξης είναι μια ειδική δομή για την εξάλειψη των επικίνδυνων υλικών τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Η χώρα έχει αποστείλει παρόμοια δύναμη στο Μάλι της Αφρικής και τώρα στη Λετονία. Το αλβανικό εκστρατευτικό σώμα θα βρίσκεται υπό της καναδικής διοίκησης μαζί με παρόμοια από την Ιταλία, την Πολωνία και τη Σλοβενία.


Μέχρι στιγμής έχουν αναπτυχθεί τέσσερα πολυεθνικά  τάγματα, στην Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία και την Πολωνία τα οποία βρίσκονται υπό τη διοίκηση του Ηνωμένου Βασιλείου, του Καναδά, της Γερμανίας και των ΗΠΑ αντίστοιχα.

(mbrojtja.gov.al)
http://www.echedoros-a.gr/2017/06/blog-post_53.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου