Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

Οργή από Μόσχα για την μεταφορά αμερικανικών ρουκετοβόλων σε παράνομη βάση εντός του συριακού εδάφους!


Την οργή της Μόσχας προκάλεσε η ανάπτυξη στην Συρία από τις ΗΠΑ αυτοκινούμενων εκτοξευτήρων πολλαπλών ρουκετών αφού "Θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να τους πλήξουν", κατήγγειλε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Το σύστημα αυτό, γνωστό ως HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System), αναπτύχθηκε στη στρατιωτική βάση Ατ Τανφ, ανέφεραν χθες πηγές προσκείμενες σε υπηρεσίες πληροφοριών χωρών της περιοχής.

Η βάση αυτή βρίσκεται στην έρημο, όπου οι Αμερικανοί ενισχύουν συνεχώς τις δυνάμεις τους, καθώς κλιμακώνεται η ένταση αφότου έπληξαν συριακές δυνάμεις της πολιτοφυλακής για να τους εμποδίσουν να προελάσουν προς την Τανφ.


Το σύστημα μεταφέρθηκε μάλιστα πλησίον των συνόρων Συρίας-Ιράκ, και μεταφέρθηκε στην περιοχή στη νότια Συρία από τη Ιορδανία.

Πρόκειται για θεαματική αύξηση της ισχύος πυρός των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή, ένα σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων – ρουκετών, με το οποίο μπορεί να υποστηρίζονται αποτελεσματικά οι συμμαχικές δυνάμεις στο συριακό «θέατρο», ενώ περιπλέκει την εξίσωση ασφαλείας στην περιοχή.

Το HIMARS που φέρεται επί οχήματος τακτικών μεταφορών της οικογενείας FMTV, φέρει ένα κάνιστρο αποθήκευσης – εκτόξευσης με ένα διαμετρήματος 610 χλστ. βαλλιστικό βλήμα ATACMS με βεληνεκές 300 χιλιόμετρα ή έξι ρουκέτες M26 ή GMLRS.

Χτες οι Αμερικανοί εγκατέστησαν φορτηγά με εκτοξευτήρα ρουκετών μεγάλου βεληνεκούς (τύπου HIMARS) κοντά στην παράνομη στρατιωτική βάση που έχουν φτιάξει στο συριακό έδαφος κοντά στη μεθόριο με την Ιορδανία και το Ιράκ, σε μια προσπάθεια να ελέγξουν τις κινήσεις στρατευμάτων που στηρίζουν τον συριακό στρατό και τους συμμάχους τους, που δεν είναι μόνο ιρανικές δυνάμεις, σιιτικές πολιτοφυλακές, αλλά και ειδικές δυνάμεις του ρωσικού στρατού που επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή από το Σεπτέμβρη του 2015, οπότε ξεκίνησε η ρωσική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η ανάπτυξη εκτοξευτήρων ρουκετών μεγάλου βεληνεκούς γίνεται σε μία περιοχή όπου οι ΗΠΑ έχουν βομβαρδίσει τουλάχιστον τρεις φορές τους τελευταίους μήνες δυνάμεις του συριακού στρατού, για να τους αναγκάσουν να απομακρυνθούν από τη στρατηγική περιοχή. Ωστόσο, την περασμένη Κυριακή, η γενική διοίκηση του συριακού στρατού ανακοίνωσε ότι κατάφερε να στήσει φυλάκιο ελέγχου, προκαλώντας χτες την «απάντηση» των αμερικανικών δυνάμεων.

Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι παραδέχθηκαν ότι για πρώτη φορά αναπτύσσουν στη νότια Συρία τέτοιους εκτοξευτήρες, σημειώνοντας ότι τους χρησιμοποίησαν νωρίτερα, αφενός στη Βόρεια Συρία προκειμένου να ενισχύσουν τη θέση Κούρδων και Αράβων μαχητών των λεγόμενων «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων» και αφετέρου στο Ιράκ κατά των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους».

Οι κινήσεις των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Νότια Συρία, όπως και οι πρόσφατες επιδρομές των ΗΠΑ κατά δυνάμεων του συριακού στρατού στην περιοχή, προκαλούν την έντονη αντίδραση της Ρωσίας. Το Σάββατο, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις επιδρομές των ΗΠΑ και των συμμάχων τους κατά του συριακού στρατού, τονίζοντας ότι συνιστούν «κατάφωρη παραβίαση των συριακών κυριαρχικών δικαιωμάτων» και του «διεθνούς δικαίου». Κάλεσε μάλιστα τον ομόλογό του, Ρεξ Τίλερσον, να λάβει «συγκεκριμένα μέτρα» ώστε να αποτραπούν «παρόμοια συμβάντα στο μέλλον».

Στο μεταξύ, χτες ο πρόεδρος της ανεξάρτητης «Διεθνούς Επιτροπής Ερευνών για τη Συρία», Πάουλο Πινέιρο, που έχει συγκροτήσει από τον Αύγουστο του 2011 το «Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» του ΟΗΕ, κατήγγειλε στη Γενεύη πως οι «εντατικές» αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη Ράκα της Βόρειας Συρίας προκαλούν «συγκλονιστικό αριθμό θυμάτων μεταξύ αμάχων»!

Τόνισε ότι πέρα από τους πολλούς νεκρούς μεταξύ αμάχων, έχουν ξεσπιτωθεί μέσα στην πρώτη βδομάδα από την έναρξη της επιχείρησης ανακατάληψης της πόλης από Κούρδους μαχητές των δυνάμεων SDF τουλάχιστον 160.000 άμαχοι. «Η επιτακτική ανάγκη καταπολέμησης της τρομοκρατίας δεν πρέπει να γίνεται σε βάρος των αμάχων που βρίσκονται, δίχως τη θέλησή τους, σε περιοχές που ελέγχει το "Ισλαμικό Κράτος"», τόνισε ο Πινέιρο.

Παράλληλα,  η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», με έδρα τη Ν. Υόρκη, κατήγγειλε τη χρήση βομβών φωσφόρου σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Ράκα, αλλά και της Μοσούλης του Βορείου Ιράκ από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους. Τη χρήση των βομβών φωσφόρου, που προκαλούν μεγάλες πυρκαγιές και καθολικά εγκαύματα σε ανθρώπους, παραδέχθηκε την περασμένη βδομάδα εκπρόσωπος του Πενταγώνου, με τον απαράδεκτο ισχυρισμό πως γίνεται «νόμιμη χρήση»...

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου