Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

ΕΚΤ: «Εμείς θα αποφασίσουμε και κανείς άλλος αν θα παρασχεθεί επιπλέον ρευστότητα στην Ελλάδα»


Τη θέση ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) εξαρτάται αποκλειστικά από τη σχετική αξιολόγηση που θα κάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και κανείς άλλος, εξέφρασε  ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Peter Praet, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Πιο συγκεκριμένα και ερωτηθείς σχετικά με τις προσδοκίες που υπάρχουν για ενδεχόμενη αποδοχή των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Τράπεζας, ο Praet απάντησε ότι αυτό έχει ως προϋπόθεση πως η ΕΚΤ θα έχει διεξάγει τη δική της ανάλυση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

«Προτού αλλάξουμε οποιαδήποτε πτυχή του προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων, πρέπει να κάνουμε τη δική μας ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους της Ελλάδας», εξήγησε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ στο Spiegel, τονίζοντας ότι «δεν θα στηριχθούμε σε άλλους για αυτό».


«Είτε πρόκειται για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) είτε για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», πρόσθεσε, «όλοι έχουν τη δική τους οπτική γωνία. Αλλά όταν πρόκειται για την αγορά ομολόγων, θα πρέπει να το κοιτάξουμε μόνοι μας ως ΕΚΤ».

Όταν του ζητήθηκε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις αναφορικά με τις προθέσεις της ΕΚΤ  το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ επανέλαβε ότι «σημαίνει πως θα πρέπει να το κοιτάξουμε μόνοι μας», δίνοντας σαφή κατεύθυνση ότι η απόφαση δεν εξαρτάται από τους υπόλοιπους θεσμούς, επομένως  και το ΔΝΤ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου