Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Μεγάλος αριθμός νεκρών από συγκρούσεις ενόπλων οργανώσεων


Σύμφωνα με το δήμαρχο της πόλης Μπριά της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, έως και 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις χθεσινές μάχες που ξέσπασαν μεταξύ αντίπαλων ένοπλων οργανώσεων.

«Ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί σίγουρα. Προς το παρόν υπάρχει η εκτίμηση ότι έως και 100 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί», τόνισε ο Μορίς Μπελικουσού σε τηλεφωνική επικοινωνία. «Υπάρχουν άνθρωποι που ακόμη κείτονται νεκροί στους δρόμους», πρόσθεσε.

Σήμερα η ηρεμία επέστρεψε στην πόλη και εργαζόμενοι ανθρωπιστικών οργανώσεων άρχισαν την περισυλλογή πτωμάτων, ανέφερε ένας αξιωματούχος του Ερυθρού Σταυρού.


Τον περασμένο μήνα τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, σε ένα ακόμη περιστατικό της αναζωπύρωσης της βίας στον πολυετή εμφύλιο που μαίνεται στη χώρα.

Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία βυθίστηκε στο χάος το 2013 μετά την ανατροπή του προέδρου Φρανσουά Μποζιζέ από τους μουσουλμάνους αντάρτες Σελεκά. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντεπίθεση των αποκαλούμενων ομάδων αντιμπαλακά, ενόπλων που ανήκαν κατά κύριο λόγο στη χριστιανική κοινότητα της χώρας.

Οι συγκρούσεις που ξέσπασαν χθες εξανέμισαν τις ελπίδες ότι μια συμφωνία ειρήνης που υπεγράφη τη Δευτέρα στη Ρώμη, η οποία καλούσε σε άμεση κατάπαυση του πυρός, θα μπορούσε να οδηγήσει στον τερματισμό του πολέμου, που έχει σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους και εκτοπίσει το ένα πέμπτο των 5 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου