Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Τερέζα Μέι :«Θα οδηγήσουμε οριστικά τον βρετανικό λαό εκτός ΕΕ»


Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι λίγο μετά τη νίκη της δηλώνει πως το κόμμα των Συντηρητικών είναι το πλέον αρμόδιο για να αναλάβει όποια δύσκολη υπόθεση χρειάζεται και στηρίζει μέχρι τέλους τις επιλογές που θα κάνει: «Βασική αποστολή μας είναι να οδηγήσουμε τη χώρα εκτός ΕΕ», είπε χαρακτηριστικά.

Βαλλόμενη επειδή προκήρυξε τις πρόωρες εκλογές και μετά έχασε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, η Μέι είπε ότι θα συνεχίσει το κυβερνητικό έργο της και θα ορίσει σύντομα νέο υπουργικό συμβούλιο. Πρόσθεσε ότι ενδεχόμενες αλλαγές στο προσωπικό επιτελείο της θα γίνουν κάποια άλλη ημέρα, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην κριτική που της ασκείται για τον τρόπο διεξαγωγής της προεκλογικής εκστρατείας της.

"Ενώ θα αναλογίζομαι τα αποτελέσματα, θα σκεφτώ τι χρειάζεται να κάνουμε στο μέλλον για να ωθήσουμε το κόμμα προς τα εμπρός. Αυτό που πιστεύω ότι είναι σημαντικό στις διαπραγματεύσεις για το Brexit (...) είναι να έχουμε τη σιγουριά μιας κυβέρνησης που μπορεί να προωθήσει ένα σχέδιο σε αυτές τις διαπραγματεύσεις", πρόσθεσε.

"Δεδομένου ότι είμαστε το κόμμα που κέρδισε τις περισσότερες έδρες και τις περισσότερες ψήφους, είμαστε το μοναδικό κόμμα που είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση", κατέληξε η Μέι.
Να σημειωθεί ότι, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κάλεσε την Μεγάλη Βρετανία να μην καθυστερήσει την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το Brexit, λίγες μόλις ώρες μετά την εκλογική αναμέτρηση στην χώρα, που άφησε τους Συντηρητικούς της πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, αποδυναμωμένους.

«Όσον αφορά την Κομισιόν, μπορούμε να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις από αύριο το πρωί στις 9:30», είπε ο Γιούνκερ σε δημοσιογράφους στην Πράγα.
«Περιμένουμε λοιπόν τους επισκέπτες από το Λονδίνο. Ελπίζω να μην υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση στην λήξη των διαπραγματεύσεων».

Μεγάλη Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν στην διάθεσή τους μόλις δύο χρόνια για να κλείσουν όλα τα ανοιχτά ζητήματα του «διαζυγίου».

Ο Γιούνκερ εξέφρασε την ελπίδα του πως τα αποτελέσματα των εκλογών δεν θα έχουν «αντίκτυπο στις διαπραγματεύσεις που περιμένουμε απεγνωσμένα», όμως «πάγωσε» κάθε ελπίδα περί παράτασης του χρονικού περιθωρίου που έχουν οι δύο πλευρές για να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις.

«Πριν εγερθεί το ερώτημα της παράτασης των διαπραγματεύσεων με τους Βρετανούς φίλους μας, πρέπει αρχικά να ξεκινήσουν (οι διαπραγματεύσεις). Θέλω να ξεκινήσουν».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου