Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Το αλκοόλ και οι αρνητικές του επιπτώσεις στην ανθρώπινη δίαιτα


Η υπέρμετρη κατανάλωση αλκοόλ, δυστυχώς, μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες όχι μόνο για την υγεία, αλλά και για το σωματικό βάρος.

Και αυτό, γιατί το αλκοόλ, αποτελεί ένα συστατικό που αποδίδει θερμίδες και συγκεκριμένα 7 θερμίδες ανά γραμμάριο, ποσότητα σχεδόν διπλάσια συγκριτικά με τους υδατάνθρακες και τις πρωτεΐνες και λίγο χαμηλότερη σε σχέση με το λίπος που αντίστοιχα, προσφέρει 9 θερμίδες ανά γραμμάριο.

Συνεπώς, όταν καταναλώνουμε ένα αλκοολούχο ποτό, θα πρέπει να συνυπολογίζουμε τις θερμίδες που περιέχει, ειδικότερα όταν προσπαθούμε να πετύχουμε απώλεια βάρους. Επιπλέον, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, πως η περιεκτικότητα του ποτού σε αλκοόλ αλλά και τα συστατικά που προστίθενται σε αυτό, όπως χυμοί, αναψυκτικά και άλλα, διαφοροποιούν και το συνολικό θερμιδικό του περιεχόμενο.

Έτσι, ένα μικρό ποτήρι (120 mL) κρασί παρέχει περίπου 80-100 θερμίδες, ανάλογα με το αν είναι ξηρό ή γλυκό, ενώ ένα κουτάκι μπύρας (330 ml) γύρω στις 150 θερμίδες. Από την άλλη, τα πιο «δυνατά» ποτά, όπως η βότκα, το ουίσκι, το τζιν, το ρούμι ή το ούζο αποδίδουν 100-120 θερμίδες ανά μερίδα, όταν καταναλώνονται σκέτα.

Τέλος, ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην κατανάλωση διαφόρων κοκτέιλ, που συχνά σερβίρονται σε μεγάλα ποτήρια και μπορεί να περιέχουν ποικιλία θερμιδογόνων συστατικών. Ενδεικτικά, η θερμιδική αξία ενός κοκτέιλ ξεκινά από 150-200 θερμίδες αλλά μπορεί να ξεπεράσει και τις 400.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου