Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Χρ. Σταϊκούρας: «Τεράστια ευθύνη στην κυβέρνηση για την πολύ μεγάλη, πολύμηνη καθυστέρηση»


Την ανάγκη «να σπάσουμε ως χώρα το καταστροφικό καθοδικό σπιράλ που οδηγεί όλο και βαθύτερα στο οικονομικό τέλμα, την κοινωνική μιζέρια και την εθνική παρακμή» υπογράμμισε ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Είναι ανάγκη να σπάσουμε ως χώρα το καταστροφικό καθοδικό σπιράλ που οδηγεί όλο και βαθύτερα στο οικονομικό τέλμα, την κοινωνική μιζέρια και την εθνική παρακμή. Και να μπούμε σε ένα ανοδικό σπιράλ που οδηγεί στην ολόπλευρη ισχυροποίηση της χώρας», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, επισημαίνοντας πως «έχει αποδειχθεί ότι η σημερινή κυβέρνηση, επί δυόμισι χρόνια, δεν μπορεί να το πετύχει».

Αναφερόμενος στο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για εκλογές, ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος επισήμανε πως «το αίτημα για πολιτική αλλαγή και για εκλογές διατυπώθηκε από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας πολύ πριν ολοκληρωθεί η παρούσα αξιολόγηση και δεν εδράζονταν μόνο στο πεδίο της οικονομίας» και εξήγησε πως σήμερα επαναδιατυπώνεται το αίτημα αυτό, καθώς «ήταν μια κακή συμφωνία (αυτή που επιτεύχθηκε στο Eurogroup) [...] η κυβέρνηση αυτή έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να υλοποιήσει διαρθρωτικές αλλαγές [...] και έχει αποτύχει σε όλα τα πεδία άσκησης δημόσιας πολιτικής».


Ο κ. Σταϊκούρας καταλόγισε «τεράστια ευθύνη στην κυβέρνηση για την πολύ μεγάλη, πολύμηνη καθυστέρηση (στη διαπραγμάτευση), η οποία στοίχισε νέα μέτρα λιτότητας στους Έλληνες πολίτες», αλλά και στους εταίρους και δανειστές «κατ' αρχήν γιατί δεν έχουν υλοποιήσει ακόμη την απόφαση που είχαν δεσμευτεί από τον Νοέμβριο του 2012 για τη βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους, διότι έθεσαν και πέτυχαν, μετά τις υποχωρήσεις της κυβέρνησης, ακραίες απαιτήσεις, όπως είναι η διατήρηση υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων για μεγάλο χρονικό διάστημα [...] και διότι δεν έχουν από σήμερα ποσοτικοποιήσει και προσδιορίσει τα ακριβή μέτρα που θα υλοποιηθούν μετά το καλοκαίρι του 2018 για την ενίσχυση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους».

Ερωτηθείς για το αν μπορεί να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας απάντησε: «Πιστεύω στην αναγκαιότητα της πολιτικής και της κοινωνικής συνεννόησης. Αυτή πρέπει να χτίζεται διαχρονικά, με όρους ειλικρίνειας, εθνικής ευθύνης και όχι ευκαιριακά με λεόντειες συμπεριφορές. Απαιτεί από όλους μας αυτογνωσία, αυτοκριτική, ειλικρίνεια προθέσεων, σαφήνεια θέσεων, στοιχεία τα οποία η παρούσα κυβέρνηση και ο νυν πρωθυπουργός δεν τα διαθέτουν».

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε και στον τομέα του επιχειρείν λέγοντας πως «το κράτος δεν πρέπει να βάζει εμπόδια επιχειρηματικότητας στον ιδιωτικό τομέα» και σημείωσε πως «η αδυναμία, η ανικανότητα, η αβελτηρία, οι ιδεοληψίες της παρούσας κυβέρνησης εμποδίζουν τους επενδυτές να έρθουν στη χώρα».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου