Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Μοσούλη: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκλωβισμένοι πίσω από τις γραμμές των Ισλαμιστών


Η μάχη για την ολική ανάκτηση της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, ωστόσο δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους και να μετατραπούν σε θύματα εκδίκησης, καθώς εξακολουθούν να βρίσκονται παγιδευμένοι πίσω από τις γραμμές άμυνας των τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία για τους πρόσφυγες των Ηνωμένων Εθνών, περισσότεροι από 100.000 πολίτες παραμένουν εγκλωβισμένοι και αποτελούν «ασπίδα» για τους τζιχαντιστές στη μεγάλη πόλη του Ιράκ, δυσχαιρένοντας σε ικανό ποσοστό τον σχεδιασμό των κυβερνητικών και των συμμαχικών τους δυνάμεων στη μάχη της απελευθέρωσης.

«Οι άνθρωποι αυτοί αποτελούν φυσική ασπίδα για τους τζιχαντιστές στην Παλιά Πόλη της Μοσούλης», δηλώνει ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών στο Ιράκ, Μπρούνο Γκέντο. «Δεν έχουν τρόφιμα, νερό, ηλεκτρικό και καύσιμα», συμπληρώνει, προσθέτοντας πως «χιλιάδες άνθρωποι ζουν στην απόλυτη ανέχεια και στον απόλυτο πανικό, καθώς περιβάλλονται από ένοπλους στρατιώτες».

Η μάχη για την απελευθέρωση της πόλης από τους τζιχαντιστές ξεκίνησε στις 17 Οκτωβρίου 2016 και εννέα μήνες μετά, συνεχίζεται με τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να προβάλουν σθεναρή αντίσταση και να προβαίνουν σε θηριωδίες έναντι των παγιδευμένων πολιτών.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου