Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες
«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Ιράκ: Μετά τη Μοσούλη «έρχεται» η τουρκμένικη Ταλ Αφάρ - Αναδίπλωση των ισλαμιστών και... απειλές Ερντογάν


Η πόλη Ταλ Αφάρ, στο βορειοδυτικό Ιράκ, αποτελεί το τελευταίο σοβαρό προπύργιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην επαρχία της Νινευή.

Ακολούθως, οι ισλαμιστές δεν διατίθενται να την εγκαταλείψουν τόσο εύκολα, στα χέρια του Ιρακινού στρατού, που λίγο καιρό νωρίτερα είχαν πλήρως κατατροπώσει, απειλώντας την ίδια τη Βαγδάτη. Έτσι, πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την επερχόμενη επίθεση του ιρακινού στρατού, με την κατασκευή πολλαπλών οχυρωματικών έργων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι ισλαμιστές κατάσχεσαν δεκάδες αυτοκίνητα κατοίκων της πόλης για να τα τοποθετήσουν σε οδοφράγματα μέσα στην Ταλ Αφάρ.

Οι τρομοκράτες στοιβάζουν τα αυτοκίνητα και δημιουργούν τείχη από λαμαρίνες με τα οποία κλείνουν τους δρόμους.

Η πόλη Ταλ Αφάρ καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος το 2014 και πριν τον πόλεμο ήταν μια κυρίως τουρκμενική πόλη με σιιτικό και σουνιτικό πληθυσμό. Οι σιίτες την εγκατέλειψαν, οι σουνίτες παραμένουν σε αυτή.

Ως τουρκμενική πόλη, η Τουρκία θεωρεί ότι πρέπει να την έχει υπό την προστασία της και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει απειλήσει στο παρελθόν με εισβολή στο Ιράκ με δικαιολογία την προστασία του τουρκμενικού πληθυσμού της Ταλ Αφάρ. Οι Τουρκμένοι είναι τουρκική φυλή του Ιράκ.

Η Ταλ Αφάρ έχει αποκλειστεί ολόγυρα από τον ιρακινό στρατό και τους Κούρδους Πεσμεργκά. Με την πολιορκία των ισλαμιστών στη Μοσούλη να πλησιάζει προς το τέλος της, ο επόμενος στόχος του ιρακινού στρατού είναι η Ταλ Αφάρ, η οποία απέχει 62 χιλιόμετρα δυτικά της Μοσούλης.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου