Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες
«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

Τουρκικά στρατεύματα αναπτύχθηκαν στα σύνορα Κατάρ-Σαουδικής Αραβίας!


Tουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις, για την ακρίβεια ένα Τάγμα ειδικών δυνάμεων και περίπου 50 τεθωρακισμένα οχήματα έφτασαν στο Κατάρ και αναπτύχθηκαν στα σύνορα με την Σαουδική Αραβία, σε μία επίδειξη ισχύος της Αγκυρας και επίδειξης της δύναμής της να προστατέψει το Εμιράτο από το Ριάντ.

Τα τουρκικά στρατεύματα έφτασαν στο Κατάρ την Κυριακή, ενώ μια τουρκική μονάδα που ήδη εδρεύει στη τουρκική βάση στο Κατάρ θα αναπτυχθεί ταυτοχρόνως.

Το κοινοβούλιο της Τουρκίας στις 7 Ιουνίου θέσπισε επείγουσα νομοθετική ρύθμιση για να επιτρέψει σε επιπλέον δυνάμεις να εγκατασταθούν σε στρατιωτική βάση στο Κατάρ, η οποία ήδη σήμερα στεγάζει περίπου 90 Τούρκους στρατιώτες.


Η Τουρκία δημιούργησε τη βάση αυτή, την πρώτη της εγκατάσταση στη Μέση Ανατολή, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που υπεγράφη το 2014.

Στο μεταξύ οι στρατιώτες του Κατάρ που βρίσκονται στο Μπαχρέιν, στο πλαίσιο του διεθνούς συνασπισμού εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, ενημερώθηκαν την Κυριακή ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα μέσα στις επόμενες 48 ώρες.


«Το Μπαχρέιν ζήτησε από τον Αμερικανό στρατηγό που διοικεί (τη Navcent) την αποχώρηση των στρατιωτών του Κατάρ», επεσήμανε η πηγή αυτή. «Βρίσκονται ακόμη στη βάση, όμως πρέπει να την εγκαταλείψουν μέσα στις επόμενες δύο ημέρες».

Προς το παρόν δεν είναι γνωστός ο αριθμός των στρατιωτών που αφορά η απόφαση αυτή. Σύμφωνα με επίσημη πηγή από τη Ντόχα, οι στρατιώτες βρίσκονταν στη βάση αυτή από το 2014.

εσωτερικές του υποθέσεις, κυρίως υποστηρίζοντας τους σιίτες αντικυβερνητικούς, κάτι που διαψεύδει η Ντόχα.

Η Navcent, που έχει την έδρα της στο Μπαχρέιν, είναι μέρος της US Central Command, της αμερικανικής διοίκησης για τη Μέση Ανατολή. Μεταξύ των επιχειρήσεων που αναλαμβάνει είναι αεροπορικές επιδρομές από τη βάση αλ Ουντεΐντ του Κατάρ εναντίον τζιχαντιστικών οργανώσεων στη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου