Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Η Τουρκία ετοιμάζεται για ολομέτωπη αναμέτρηση με τους Κούρδους: Τουρκικές δυνάμεις συρρέουν στη Β.Συρία

Εκατοντάδες  συστήματα Α/Κ πυροβολικού και ΤΟΜΑ προωθεί η Τουρκία στη Βόρεια Συρία προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει σε μια μεγάλη επίθεση που ετοιμάζει εναντίον του YPG. Το μεγάλο ερώτημα είναι τι στάση θα κρατήσουν οι ΗΠΑ σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ιδιαίτερα μεγάλες είναι οι τουρκικές δυνάμεις που συρρέουν στην Βόρεια Συρία και οι οποίες κατευθύνονται στην περιοχή της Afrin την οποία ελέγχει το YPG προκειμένου να εξαπολύσουν γενική επίθεση, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις.

Οι τουρκικές δυνάμεις που συρρέουν στην περιοχή αποτελούνται από ειδικές δυνάμεις και υλικό στο οποίο περιλαμβάνονται Α/Κ πυροβόλα T-155 Fitrina και μεγάλος αριθμός ΤΟΜΑ ACV-15.


Όλες οι ενισχύσεις κατευθύνονται προς την πόλη Azaz (βόρεια από το Χαλέπι)  η οποία ελέγχεται από ισλαμιστικές οργανώσεις. Όπως αναφέρουν πληροφορίες πρώτος στόχος θα είναι η πόλη Tell Rifat που ελέγχεται από το YPG.

Το ενδιαφέρον σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δηλαδή την εκδήλωση μιας γενικευμένης επίθεσης κατά του YPG, το οποίο η Άγκυρα θεωρεί ως «τρομοκρατική οργάνωση» θα είναι η αντίδραση της Ουάσιγκτον η οποία πριν από λίγους μήνες είχε αναπτύξει αμερικανικές δυνάμεις μεταξύ Κούρδων και τούρκων προκειμένου να αποτρέψει συγκρούσεις.

Με την κίνησή του αυτή ο Ερνοτγάν είναι φανερό ότι δηλώνει πλήρη και "ηχηρή" αδιαφορία για την πολιτική προστασίας των Κούρδων που ακολουθεί ο Λευκός Οίκος ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη περίοδο όπου κουρδικές δυνάμεις SDF/YPG πολεμούν έξω από την Ράκκα εναντίον της ISIS.

Το τελευταίο που θέλει τώρα η Ουάσιγκτον είναι αναμέτρηση των Κούρδων της Συρίας με την Τουρκία καθώς έτσι η επίθεση στην Ράκκα θα αποδυναμωθεί ιδιαιτέρα, αν όχι θα ατονήσει εντελώς χάνοντας έτσι και  το «αιτιολογικό» για προστασία των Κούρδων από τα συριακά αεροσκάφη.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου