Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Τρίτη η Ελλάδα στο εργασιακό Bullying - Επιδεινώθηκε η κατάσταση λόγω κρίσης


Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει επιδεινώσει τους ψυχοκοινωνικούς κινδύνους στην εργασία, όπως το εργασιακό άγχος, η εργασιακή εξουθένωση και παρενόχληση διαφόρων ειδών.

Μάλιστα, η Ελλάδα κατέχει την τρίτη υψηλότερη θέση στην Ευρώπη, με ποσοστό 13%, σε ό,τι αφορά το εργασιακό bullying, όπως αποκάλυψε η ομότιμη καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, Νάνσυ Παπαλεξανδρή, κατά τη διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσε το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Κηφισιάς σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κοινωνικής Δυναμικής.

Η ύπαρξη και η διατήρηση σε έναν εργασιακό χώρο παραγόντων ευνοϊκών για την ανάπτυξη κακών ψυχοκοινωνικών συνθηκών έχει σοβαρή αρνητική επίδραση στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων καθώς και στα αποτελέσματα της επιχείρησης ή του οργανισμού, κάτι που επισημάνθηκε από τους ομιλητές.


Ο προβληματικός σχεδιασμός και οργάνωση της εργασίας και αλλά και το αρνητικό ψυχοκοινωνικό περιβάλλον επιδρούν αρνητικά στη δημιουργικότητα των εργαζομένων και κατ’ επέκταση στην απόδοση ενός οργανισμού και αποτελούν τροχοπέδη για την αποτελεσματική ανάπτυξη του και την παραγωγή των μέγιστων δυνατών αποτελεσμάτων, σημείωσαν ακόμη οι μετέχοντες στην ημερίδα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εργασίας και μηχανικός, Γιάννης Κωνσταντακόπουλος μίλησε για τις εκστρατείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με την υγεία και την ασφάλεια καθώς και την μεγάλη έκταση του προβλήματος. Τόνισε παράλληλα τις αρνητικές επιπτώσεις των ψυχοκοινωνικών κινδύνων σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις το κόστος των οποίων εκτιμάται σε δισεκατομμύρια ευρώ για κάθε κράτος- μέλος.

Ο Δημήτρης Τούκας, του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, παρουσίασε την καταγραφή των αιτίων του εργασιακού άγχους, των επιπτώσεων τους στους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις καθώς και τις στρατηγικές αντιμετώπισης τους, δίνοντας έμφαση στον προσανατολισμό των παρεμβατικών ενεργειών για την αντιμετώπιση του εργασιακού άγχους σε συλλογικό επίπεδο, καθώς και στη σημασία της ενεργούς συμμετοχής τόσο των εργαζομένων όσο και των στελεχών της διοίκησης στις διαδικασίες.

Η ηθική και άλλων ειδών εργασιακή παρενόχληση που συχνά αντιμετωπίζει ο σύγχρονος εργαζόμενος ήταν ένα από τα ζητήματα που αναδείχθηκαν. Ο δικηγόρος Παναγιώτης Μπουμπουχερόπουλος , αναφέρθηκε στο mobbing, δηλαδή την ηθική παρενόχληση σημειώνοντας ιδιαίτερα το περιορισμένο ενδιαφέρον της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας για το φαινόμενο, που δεν δικαιολογείται από την έκταση του φαινομένου.

Ο νομικός σύμβουλος του Εργατικού Κέντρου Αθηνών Γεώργιος Μελισσάρης, δικηγόρος, ανέδειξε περιπτωσιολογία μορφών παρενόχλησης από τη νομολογία των Ελληνικών δικαστηρίων και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου καθώς και την εμπειρία σε σωματειακό επίπεδο. Αναφέρθηκε επίσης στη δυνατότητα τόσο για εξωδικαστική επίλυση του θέματος όσο και για παροχή δικαστικής προστασίας δίνοντας ιδιαίτερη διάσταση και στη στάση των συνδικάτων.

Οι περισσότεροι από τους ομιλητές επεσήμαναν ότι χρειάζεται συνεργασία οργανισμών και υπηρεσιών για την αντιμετώπιση του φαινομένου, έτσι ώστε να αξιοποιείται η γνώση, να γίνεται διάλογος και να βρίσκονται λύσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή2

1 σχόλιο:

  1. ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ

    Εκατομμυριούχος αντικαπιταλιστής, «αγανακτισμένος» επενδυτής σε ξένα fund αρπακτικών, Υπουργός στην εξουσία αγαπητός των ξένων τοκογλύφων, η σύζυγος στην Τράπεζα της Ελλάδας ... αλλά για να παραμείνει στην εξουσία πρέπει να υπηρετήσει την ατζέντα του σιωνισμού.

    Και μπορεί να πεινάνε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες στην Ελλάδα ... αλλά για τους πράκτορες προέχει να «χτυπήσουν» το θρησκευτικό αίσθημα των πολιτών ... Έμμισθοι διαδηλωτές και βολεμένοι του ΣΥΡΙΖΑ, αυτόκλητοι υπερασπιστές των gay. Όπως βλέπουμε έχουν άλλες προτεραιότητες οι υπηρέτριες των τοκογλύφων.

    Γδέρνουν τους Έλληνες και τους καταστρέφουν οικονομικά...αλλά νιώθουν τύψεις που δεν μπορούν να υιοθετήσουν παιδιά ...τα 3 ζευγάρια των gay που έκαναν σύμφωνο συμβίωσης…
    Αγωνίζονται να περάσει η τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια ...

    Να μην ξεχνάμε ότι πολύ περισσότεροι από τους gay που θα ήθελαν να υιοθετήσουν είναι οι αρρωστημένοι κι ανώμαλοι της Ελίτ που αντί να «ψωνίζουν» παράνομα ανήλικους αλλοδαπούς από την Ομόνοια... θα τους υιοθετούν, θα τους βιάζουν ...με τη θέλησή τους πάντα... και μετά θα τους παντρεύονται όπως έκανε ο διανοούμενος Woody Allen.



    Ε.
    Αναρτήθηκε από socratesnios στις

    ΑπάντησηΔιαγραφή