Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Διθύραμβοι από Reuters για την συμφωνία και ικανοποίηση στις ΗΠΑ για την «ελληνική διάσωση»


Για επικείμενη «μεγάλη ελληνική επιτυχία» μιλά το Reuters σε ότι αφορά την απόφαση του Eurogroup για την συμφωνία Ελλάδας και δανειστών.

«Οι δανειστές της Ελλάδας είναι έτοιμοι να αποδεσμεύσουν μέχρι και 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ προς την Αθήνα για να πληρώσει τις υποχρεώσεις της (σ.σ.: τα παλιά δανεικά στους ίδιους δανειστές!) τον επόμενο μήνα, αλλά και να τοποθετηθούν για την μακροπρόθεσμη ελάφρυνση του χρέους» γράφει το πρακτορείο.

«Οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης που προετοίμασαν τις συνομιλίες σύστησαν στους υπουργούς ότι η δόση προς την Ελλάδα θα πρέπει να κινηθεί στο ύψος των 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ», όπως αποκάλυψε Ευρωπαίος αξιωματούχος.


Πηγές από τις ΗΠΑ εκφράζουν την ικανοποίηση της αμερικανικής κυβέρνησης για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης και τονίζουν ότι "Μόνο με ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα μπορέσει να υπάρξει ελπίδα ότι θα καταλήξει θετικά η ελληνική υπόθεση. Δεν είναι καιρός για αναταραχές".

Το Reuters κάνει επίσης ειδική αναφορά στη δήλωση Ντάϊσενμπλουμ ο οποίος επεσήμανε ότι οι υπουργοί, οι οποίοι μετείχαν σε σύσκεψη στο Λουξεμβούργο με τη διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde, θα επιδιώξουν να ανταποκριθούν ,με σαφήνεια στις απαιτήσεις της Ελλάδας αλλά και του ΔΝΤ όσον αφορά την ελάφρυνση του χρέους.

Η εκταμίευση της δόσης εξαρτάται από την προϋπόθεση που έθεσε το γερμανικό κοινοβούλιο, ότι το ΔΝΤ πρέπει να συμμετάσχει στο ελληνικό σχέδιο διάσωσης, καταλήγει το Reuters.

Την ελπίδα ότι μια «καλή λύση» θα βρεθεί μέχρι το τέλος της σημερινής συνεδρίασης εξέφρασε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde προσερχόμενη στο Eurogroup. Όπως είπε, όλες οι πλευρές εργάστηκαν «σκληρά» τον τελευταίο καιρό και το ΔΝΤ προσπάθησε να είναι όσο πιο «εποικοδομητικό» γίνεται, σεβόμενο παράλληλα τις «αρχές» του. 

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη γεφύρωση των διαφορών και πιστεύω ότι θα επιτύχουμε μια καλή λύση μέχρι το τέλος της συνεδρίασης», υπογράμμισε η Lagarde και δήλωσε «πάντα αισιόδοξη», απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου