Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Λόγια παρηγοριάς από τον Άγιο της Παναγούδας


Οι μεγαλύτεροι πειρασμοί είναι συνήθως στιγμιαίοι καί, εάν εκείνη την στιγμή τους ξεφύγουμε, περνάει και φεύγει η φάλαγγα των δαιμόνων καί γλυτώνουμε.

Όταν ένωθή ό άνθρωπος μέ τόν Θεό, δέν έχει πιά πειρασμούς.Μπορεί ό διάβολος νά κάνη κακό στον Άγγελο; Όχι, καίγεται.
Ή πνευματική ζωή είναι πολύ απλή καί εύκολη εμείς τήν κάνουμε δύσκολη, γιατί δεν αγωνιζόμαστε σωστά. Με λίγη προσπάθεια και πολλή ταπείνωση και εμπιστοσύνη στον Θεό, μπορεί κανείς να προχώρηση πολύ. Γιατί, όπου υπάρχει ταπείνωση, δεν έχει θέση ό διάβολος καί, όπου δεν υπάρχει διάβολος, επόμενο είναι να μην υπάρχουν καί πειρασμοί.

– Γέροντα, ή πτώση σε μιά αμαρτία μπορεί να γίνη κατά παραχώρηση του Θεού;

– Όχι, είναι βαρύ νά πούμε ότι παραχωρεί ό Θεός νά αμαρτήσουμε. Ό Θεός ποτέ δεν παραχωρεί νά αμαρτήσουμε. Εμείς κάνουμε παραχωρήσεις καί έρχεται ό διάβολος καί μας πειράζει. Όταν λ.χ. ύπερηφανεύωμαι, διώχνω τήν Θεία Χάρη, φεύγει ό Φύλακας Άγγελός μου, έρχεται ό άλλος …άγγελος, ό διάβολος, καί σπάζω τά μούτρα μου. Αυτή είναι δική μου παραχώρηση, καί όχι τού Θεού.

– Είναι σωστό, Γέροντα, όταν έχουμε μιά πτώση νά λέμε:

Ό πειρασμός μέ έρριξε;

– Πολλές φορές ακούω κι εγώ μερικούς ανθρώπους νά λένε ότι φταίει ό πειρασμός, όταν ταλαιπωρούνται, ένω φταίνε οί ϊδιοι πού δέν αντιμετωπίζουν σωστά τά πράγματα.

Έπειτα ό πειρασμός, πειρασμός είναι. Μπορεί νά μας έμποδίση άπό το κακό;Τήν δουλειά του κάνει.

Νά μήν τά φορτώνουμε καί όλα στον πειρασμό.Ένας υποτακτικός, πού ζούσε σέ μιά Καλύβη μέ τον Γέροντά του, μιά φορά πού έμεινε γιά λίγο μόνος του, πήρε ένα αυγό, το έβαλε πάνω σέ ένα κλειδί – ήταν άπό εκείνα τά μεγάλα, τά παλιά κλειδιά – καί άναψε άπό κάτω ένα κερί, γιά νά το ψήση!

Μπαίνει ξαφνικά ό Γέροντας καί τον βλέπει. ¨Τί κάνεις εκεί;, τού λέει. Νά, Γέροντα, ό πειρασμός μέ έβαλε νά ψήσω έδώ ένα αυγό, τού λέει ό υποτακτικός του. Καί τότε ακούσθηκε μιά άγρια φωνή: Αυτήν τήν τέχνη έγώ δέν τήν ήξερα- άπό αυτόν τήν έμαθα! Ό διάβολος μερικές φορές κοιμάται, καί εμείς τον προκαλούμε.

apfilipposgrammatikous.blogspot.com
Πηγή2

1 σχόλιο:

  1. Γ. ΣΑΒΒΑΣ: ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΩΚΟΥΝ


    Λάβρος ο Γέρων Σάββας Λαυριώτης για την «αγία ανυπακοή» και την Σύνοδο του Κολυμπαρίου: Για εμάς είναι τιμή που μας διώκουν- Δεν θα πρέπει να μνημονεύεται κανένας Επίσκοπος – Οικουμενιστές και οι του Πατριαρχείου Μόσχας

    – Τι απάντησε για τα περί σχίσματος(ΒΙΝΤΕΟ)

    Ποταμός στην 1η εκπομπή του διαδικτυακού τηλεοπτικού σταθμού ΟΔΥΣΣΕΙΑ TV ο γέροντας Σάββας Λαυριώτη (Πρώην Πρωτεπιστάτης της γεροντίας της ιεράς μόνης Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους), σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη για τα τεκταινόμενα στον χώρο της Εκκλησίας και για άλλα συναφή θέματα. «Για εμάς είναι τιμή που μας διώκουν» είπε μεταξύ άλλων ο πατήρ Σάββας Λαυριώτης.

    Τα σημαντικότερα εκ των λεγομένων του είναι τα εξής:

    -Καταλύθηκε το συνοδικό σύστημα, αντί να ψηφίσουν όλοι οι Επίσκοποι ψήφισε μόνο ο επκεφαλής κάθε Εκκλησίας

    http://afypnisiellinwn.blogspot.gr/2017/07/blog-post_24.html


    ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ

    Ο λαός αν δεν ξυπνήσει, κανένα μάτι δεν θα βγει από τον ουρανό και θα σου πει, χαίρω πολύ Θεός.....
    Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017
    Βροντάει η “αγία ανυπακοή” και τρέμουν οι οικουμενιστές! Πανστρατιά ενάντια στο διωγμό του Μητροπολίτη Φλωρίνης σε μοναχούς – Τι είπε ο π. Θεόδωρος Ζήσης για την αποτείχιση (Βίντεο)


    Έντονες είναι οι αντιδράσεις στη μητρόπολη Φλώρινας για τον Μητροπολίτη Θεόκλητο, νέο διώκτη των μοναχών! Ο κ. Θεόκλητος σε μια άκρως άστοχη απόφαση έδειξε πως τρέμει την “αγία ανυπακοή”, όπως και άλλοι ομοϊδεάτες του Ιεράρχες, και διώχνει τον υπερήλικα και ασθενή κτήτορα της Μονής Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου και διώκει την αδελφότητα.

    Η εν λόγω Ιερά Μονή, σύμφωνα με τον 15ο Κανόνα της Πρωτοδευτέρας Συνόδου, έπαυσε το μνημόσυνο και την κοινωνία του, μη αναγνωρίζοντάς τον έτσι ως Ορθόδοξο Μητροπολίτη Φλωρίνης, και αυτός γνωστοποίησε στην Ιερά Μονή ένα έγγραφο με το οποίο παύει από τις πνευματικές θέσεις τους τον Ηγούμενο, Γέροντα Αρχιμανδρίτη Μάξιμο Καραβά, και τα δύο μέλη του Ηγουμενοσυμβουλίου.

    Χθες Κυριακή πήρε την απάντησή του από τον Γέροντα Μάξιμο:
    “Εύχομαι να μου κόψουν και το χέρι και την γλώσσα να μοιάσω περισσότερο στον Άγιο Μάξιμο τον Ομολογητή” είπε ο Γέρων.


    Δείτε εδώ την ομιλία του:
    https://www.youtube.com/watch?v=DkOKwWJ5Ulc

    ΑπάντησηΔιαγραφή