Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Πότε αγαπούμε πραγματικά τον συνάνθρωπό μας;


Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς
Το χειρότερο πράγμα για τους ανθρώπους είναι ο θάνατος: το να γίνω λάσπη, να μεταβληθώ σε σκουλήκια, σε πηλό! Αξίζει τάχα να είναι κανείς άνθρωπος;
Γιατί να σε αγαπήσω, Θεέ μου, αφού αύριο θα μεταβληθώ σε σκουλήκια και πηλό;


Να, όμως, που ο Κύριος Ιησούς Χριστός σε σώζει από τον θάνατο διά της Αναστάσεώς Του, εξασφαλίζει την αιώνιο ζωή για την ψυχή σου και το σώμα, όταν εκείνο θα αναστηθεί λαμπερό και θα ενωθεί με την ψυχή.

Γι’ αυτό και ο Κύριος Ιησούς έχει το δικαίωμα να αποκαλείται ο Μόνος Φιλάνθρωπος, ο μόνος από κατασκευής κόσμου μέχρι της Φοβεράς Κρίσεως.

Μονάχα εκείνος που νίκησε τον θάνατο είναι ο Μόνος Φιλάνθρωπος και όλα τα άλλα είναι απλές φλυαρίες.

Καί οι κουλτούρες, οι πολιτισμοί, οι επιστήμες και οι τέχνες; – Τι αστεία πράγματα! Μα τι να την κάνω την τεχνολογία και την επιστήμη όταν με μεταβάλουν σε σκουλήκια και λάσπη;

Εκείνος είναι ο μόνος φιλάνθρωπος, αυτός που με ελευθερώνει από την αμαρτία, τον θάνατο και τον διάβολο. Γιατί ο διάβολος είναι ο εφευρέτης της αμαρτίας και μαζί μ’ αυτήν και του κακού.

Αυτό είναι η αγάπη του Χριστού προς τον άνθρωπο: η λύτρωση από τον θάνατο. Λέει η δεύτερη μεγάλη εντολή: «Αγαπήσεις τον πλησίον σου ως σεαυτόν» (Ματ. 22, 39).

Πότε αγαπούμε λοιπόν πραγματικά τον άνθρωπο; Όταν τον λυτρώνουμε από την αμαρτία του, από την κόλαση… αυτή είναι η γνήσια αγάπη προς τον άνθρωπο.

Απατά εαυτόν οποίος νομίζει πως αγαπά τον άνθρωπο ενώ εγκρίνει τις αμαρτίες του και αναπαύει τα πάθη του. Τότε αγαπά τον θάνατό του και όχι τον ίδιο.

Μονάχα όταν αγαπά κανείς τον άνθρωπο διά του Χριστού -με όλη την ψυχή και την δύναμή του- τότε τον αγαπά αληθινά.

Θα ρωτήσει κάποιος: και η αγάπη των γονέων προς τα τέκνα; Καί η αγάπη του συζύγου προς την σύζυγο; Καί η αγάπη του ανθρώπου προς την πατρίδα; Δεν είναι και αυτά αγάπη; Τα ανομάζουμε βέβαια όλα αυτά αγάπη αλλά είναι άραγε έτσι;

Όλα αυτά δεν έχουν ίχνος αγάπης εάν δεν είναι ο Χριστός η δύναμη εκείνη μέσα από την οποία αγαπάμε. Αν ο πατέρας δεν αγαπά τα τέκνα του με την αγάπη του Χριστού, αν δεν τα παιδαγωγεί στο αγαθό, αν δεν τα οδηγεί στον ίσιο δρόμο, αν δεν τα διδάσκει να σωθούν από την αμαρτία, παρά μονάχα τα χαιδεύει και τα κολακεύει, τότε τα μισεί και τα φονεύει.

Αν πάλι, ο σύζυγος αγαπά την σύζυγο μονάχα σαρκικά, γίνεται ο φονιάς της. Έτσι συμβαίνει με κάθε γήινη, σαρκική αγάπη.

evaggelismostheotokou.gr
Πηγή

4 σχόλια:

  1. Οργή και Αντιδράσεις κατά Πατριαρχείου Ιεροσολύμων - Ζητούν την Καθαίρεση του Πατριάρχη



    Γράφει ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης*

    Και να λοιπόν που τα δύσκολα τώρα αρχίζουν για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και όπως φαίνεται θα είναι η απαρχή δυσμενών εξελίξεων. Η πώληση ακίνητης περιουσίας του Πατριαρχείου στην Ιερουσαλήμ , που είχαμε αναφερθεί λίγες μέρες πριν(1), εξόργισε την Ιορδανία, την Παλαιστινιακή Αρχή (ΠΑ), και την ηγεσία των Αράβων Χριστιανών του Ισραήλ, με αποτέλεσμα να σημειωθούν αντιδράσεις και κινητοποιήσεις.

    Οι αντιδράσεις άρχισαν, όταν οι Άραβες ορθόδοξοι χριστιανοί σε Παλαιστίνη και Ιορδανία πληροφορήθηκαν μια μυστική συμφωνία πώλησης, περισσότερων από 200 οικοπέδων στις συνοικίες Talbiya και Nayot, στην Ιερουσαλήμ, σε έναν μυστηριώδη Ισραηλινό επενδυτικό όμιλο. ‘Έτσι την 11/7/17 δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της οικονομικής Ισραηλινής εφημερίδας Calcalist(2), άρθρο του Doron Peskin {Αναλυτής θεμάτων Μέσης Ανατολής και Διευθυντής της εταιρείας Concord MENA , αρθρογραφεί στην ε/φ Calcalist και στα ειδησεογραφικά Ynet και Al-Monitor}, με τίτλο «Οι Ιορδανοί και οι Παλαιστίνιοι ενεργούν για να τορπιλίσουν την πώληση ακινήτων στην Ιερουσαλήμ» και υπότιτλο «Είναι εξοργισμένοι με τον Πατριάρχη που ενέκρινε τη συναλλαγή για την πώληση ακινήτων σε εβραίους επενδυτές. Οι πιστοί ξεκίνησαν να τον μποϋκοτάρουν και να διαδηλώνουν εναντίον του. Εάν η Ιορδανία και η ΠΑ δηλώσουν ότι δεν τον αναγνωρίζουν, θα καθαιρεθεί και η συναλλαγή κινδυνεύει να ακυρωθεί».
    http://afypnisiellinwn.blogspot.gr/2017/07/blog-post_14.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΙΣΤΕΩΣ ΠΟΥ ΛΑΝΣΑΡΕΙ Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚH ΚΙΝΗΣΗ


    Είναι πραγματικά απίστευτο πως προχωρεί η οικουμενιστική κίνηση μετά την ψευτοσύνοδο της Κρήτης.

    Ὁ κ. Κωνσταντῖνος Μύρων, «ὀρθόδοξος» Πρωτοπρεσβ., σύμβουλος τοῦ Πατριάρχη στὸ Κολυμπάρι, συνέβαλε στὴν σύνταξη τοῦ αἱρετικοῦ «Συμβόλου τῆς Πίστεως» καὶ συμπροσευχήθηκε ἀπαγγέλλοντάς το μαζί μὲ ὅλους τοὺς ἄλλους αἱρετικούς, στὰ πλαίσια τῆς οἰκουμενιστικῆς λειτουργίας (08.07.2017) ποὺ ἔλαβε μέρος στὸ Ἀμβοῦργο ὡς διαμαρτυρία γιὰ τὴν συνάντηση τῶν G20!!!



    Τὸ «Σύμβολο» αὐτὸ ἀποτελεῖ κατάφωρη καταπάτηση τῶν οἰκουμενικῶν συνόδων, τῶν Ἱερῶν Κανόνων τῆς Ἐκκλησίας καὶ ἀπίστευτη προσβολὴ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος, ἡ ὁποία κατὰ τὸν λόγο τοῦ Χριστοῦ δὲν συγχωρεῖται. Φυσικὰ δὲν περιμένουμε ἀπὸ τοὺς συναγωνιζόμενους, ποιός θὰ ἀνακηρυχθεῖ πιὸ αἱρετικὸς ἀπὸ τοὺς ἄλλους, Κληρικοὺς τῆς Μητρόπολης Γερμανίας, νὰ ἐπληφθοῦν τοῦ θέματος ἢ νὰ ζητήσουν ἀπὸ τὸν «ἀρχηγὸ» Πατριάρχη τὴν κανονικὴ καθαίρεση τοῦ κ. Κωνσταντίνου Μύρων. Ὄχι μόνο γιατὶ δὲν θὰ τιμωρήσουν, ἀλλὰ θὰ τιμήσουν –ὅπως οἱ Οἰκουμενιστὲς ξέρουν νὰ τιμοῦν– ἀλλὰ γιατὶ εἶναι ἤδη κατὰ τὸν ἀπόστολο Παῦλο αὐκατάκριτος καὶ ἀναθεματισμένος.

    Κατὰ τὰ ἄλλα, ὅπως προχθὲς ἔγγραφε ὁ π. Φραγκουλάκης: οἰκουμενισμὸς καὶ αἵρεση δὲν ὑπάρχει!

    Ἀκολουθεῖ τὸ κατάπτυστο νέο «Σύμβολο τῆς Πίστεως» τῶν αἱρετικῶν ποὺ συνέταξαν μαζί μὲ τοὺς «Ὀρθόδοξους» μὲ τὶς σιωπηρὲς «εὐλογίες» τοῦ ἀρχηγοῦ τῆς Παναιρέσεως:

    «Πιστεύω σ’ ἕναν Θεό, ὁ ὁποῖος εἶναι ἀγάπη καὶ δώρισε τὴν γῆ σὲ ὅλους τοὺς ἀνθρώπους.
    Δὲν πιστεύω στὸ δίκαιο τοῦ δυνατοῦ, στὴν δύναμη τῶν ὅπλων, στὴν ἰσχὺ τῆς καταπίεσης.
    Πιστεύω στὸν Ἰησοῦ Χριστό, ποὺ ἦλθε γιὰ νὰ μᾶς θεραπεύσει καὶ γιὰ νὰ μᾶς ἐλευθερώσει ἀπὸ ὅλες τὶς θανατηφόρες ἐξαρτήσεις.
    Δὲν πιστεύω ὅτι οἱ πόλεμοι εἶναι ἀναπόφευκτοι καὶ ὅτι ἡ εἰρήνη εἶναι ἀνέφικτη.
    Πιστεύω στὴν δύναμη τοῦ Ἁγίου Πνεύματος, ἡ ὁποία ἐπιδράει σὲ ὅλους μέσῳ ὅλων καὶ μᾶς ἀλλάζει καὶ μᾶς ζωογονεῖ.
    Δὲν πιστεύω ὅτι πρέπει νὰ ζοῦμε φυλακισμένοι σὲ στενὰ πλαίσια, σὲ ἐχθρότητες, σὲ φοβίες καὶ στὴν ἀπελπισία.
    Πιστεύουμε στὴν κοινωνία τῶν Ἁγίων, ποὺ καλέσθηκε νὰ ὑπηρετεῖ τὴν ἀνθρωπότητα.
    Δὲν πιστεύω ὅτι τὰ πάθη εἶναι μάταια, ὅτι ὁ θάνατος σημαίνει τὸ τέλος καὶ ὅτι ὁ Θεὸς ἐπιζητεῖ τὴν καταστροφὴ τῆς γῆς.
    Πιστεύω ὅτι ὁ Θεὸς θέλει μία τάξη στὸν κόσμο, ποὺ νὰ βασίζεται στὴν δικαιοσύνη καὶ στὴν ἀγάπη καὶ ὅτι ὅλοι οἱ ἄνδρες καὶ οἱ γυναῖκες εἶναι ἰσότιμοι ἄνθρωποι.
    Πιστεύω στὴν ὑπόσχεση τοῦ Θεοῦ γιὰ ἕναν νέο οὐρανό, μία νέα γῆ, στὴν ὁποία θὰ φιλιοῦνται ἡ δικαιοσύνη καὶ ἡ ἀγάπη.
    Πιστεύω στὴν ὀμορφιὰ τῆς ἁπλότητας, στὴν ἀνοιχτόχερη ἀγάπη καὶ στὴν ἐπὶ γῆς εἰρήνη. Ἀμήν».

    Εμείς τι να πούμε, απλά αναρωτιόμαστε ως που θα φτάσουν.


    ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
    Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
    www.nikosxeiladakis.gr


    Αναρτήθηκε από socratesnios στις 4:15 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Εβραϊκό χαρτονόμισμα Σεκέλ (Shekel) έχει σύμβολο που παραπέμπει στό 666, τον Βαρόνο Rothschild, και τον Μωυσή Μαϊμωνίδη τον πιο διάσημο Ταλμουδιστή Ραβίνο όλων των εποχών.
    http://afypnisiellinwn.blogspot.gr/2017/07/shekel-666-rothschild.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑΣΟΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ… ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ!


    ΜΑΣΣΩΝΙΣΜΟΣ

    “Το ανώτατον συμβούλιον των Μασσώνων αυτό αποτελεί και την ανώτατην αρχή της μυστικής Εβραϊκής υπερκυβέρνησεως. … Ο Μασσωνισμός είναι τάγμα πάρα πολύ αρχαίον έχον την αρχή από την μυστικήν οργάνωσιν των Σαδδουκαίων… Το μασσωνικόν τάγμα μετά μεγάλης

    τέχνης κρύπτεται από τας κυβερνήσεις και την εκκλησίαν εκτός εκείνων των περιστάσεων, κατά τας οποίας και η κυβέρνησις και η Εκκλησία εξωτερικεύουν τάσεις προς μεταρρυθμίσεις, αι οποίαι ευνοούν την ανάπτυξιν επαναστατικών αρχών.”

    Ο ΙΟΥΔΑΣ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ, Οι Αφανείς Εχθροί της Ανθρωπότητας, ΔΡος Αριστείδου Ι. Ανδρόνικου, 1927 Αθήναι.



    Σύμβολο της ελληνικής Γεωγραφικής
    Υπηρεσίας Στρατού !!!


    http://afypnisiellinwn.blogspot.gr/2017/07/blog-post_13.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή