Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Κύπρος: Καλύτερες προοπτικές υδρογονανθράκων στα τεμάχια «6» και «10» της ΑΟΖ;


Τα θαλάσσια τεμάχια «6» και «10» της Κυπριακής ΑΟΖ, όπως «δείχνουν» τα αποτελέσματα της γεώτρησης στο τεμάχιο «11», είναι αυτά με τις καλύτερες προοπτικές για ύπαρξη σημαντικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων,  οι επόμενες γεωτρήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο τεμάχιο «6» από την  Ιταλογαλλική κοινοπραξία Eni/Total, όπως και στο τεμάχιο «10», όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την κοινοπραξία ExxonMobil-Qatar Petroleum. Η κοινοπραξία έχει ανακοινώσει δύο γεωτρήσεις στο τεμάχιο «10» το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Η εταιρεία Eni είχε κάνει αίτηση για να εξασφαλίσει όλες τις σχετικές άδειες για γεώτρηση για τρία τεμάχια ταυτόχρονα για τα οποία είναι αδειοδοτημένη, το «8», το «6» και το «3», εν αναμονή και των αποτελεσμάτων στο κοίτασμα «Ονησίφορος» του τεμαχίου «11». Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, φαίνεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι η εταιρεία Eni σε κοινοπραξία με την Total θα επιλέξουν να προχωρήσουν σε γεώτρηση στο «6».

Σημειώνεται ότι τα τεμάχια «6», «8» και «10» που είχαν προκηρυχθεί στον τρίτο γύρο αδειοδότησης επιλεγήκαν με το κριτήριο ότι περιέχουν γεωλογικές δομές ανάλογες με αυτές του γιγάντιου κοιτάσματος «Ζορ» που ανακαλύφθηκε στην αιγυπτιακή ΑΟΖ.

Τα αποτελέσματα της γεώτρησης στο κοίτασμα «Ονησίφορος-δυτικά» στο τεμάχιο «11», τα οποία ανακοίνωσε σήμερα επισήμως ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, επιβεβαιώνουν το γεωλογικό μοντέλο τύπου «Ζορ», κάτι που δίνει θετική προοπτική για τις δομές οι οποίες έχουν εντοπιστεί στα τεμάχια του τρίτου γύρου αδειοδότησης.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου