Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Η Τουρκία καταγγέλλει την αμερικανική Δικαιοσύνη για «πραξικόπημα»! - Κατάρρευση των αμερικανοτουρκικών σχέσεων

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Συνεχίζεται η κατάρρευση των αμερικανοτουρκικών σχέσεων (προς μεγάλη χαρά του Ελληνισμού) με τον εκπρόσωπο της τουρκικής κυβέρνησης να δηλώνει σήμερα για την υπόθεση του πρώην υπουργού Οικονομίας της Τουρκίας Ζαφέρ Τσαγκλαγιάν, σε βάρος του οποίου εισαγγελείς των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής απήγγειλαν κατηγορίες για συνωμοσία με σκοπό την παράκαμψη των κυρώσεων των ΗΠΑ ενάντια στο Ιράν, ότι οι κατηγορίες αυτές συνιστούν μια απόπειρα πραξικοπήματος μέσα από τα αμερικανικά δικαστήρια!

Προσθέτει μάλιστα ότι ενήργησε μέσα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου

Ο πρώην υπουργός Ζαφέρ Τσαγκλαγιάν «προστάτεψε τα συμφέροντα της Τουρκίας όσο διετέλεσε υπουργός Οικονομικών και ενήργησε εντός της νομοθεσίας της χώρας μας και εντός του διεθνούς δικαίου κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του», τόνισε ο εκπρόσωπος και αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ.


Οι κατηγορίες ενάντια στον Τσαγκλαγιάν «αποτελούν μια επανάληψη της απόπειρας πραξικοπήματος του Δεκεμβρίου από την FETO (σ.σ. δίκτυο του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν) μέσα από την αμερικανική δικαστική εξουσία», σημείωσε ο Μποζντάγ.

Η δήλωση του Τούρκου αντιπροέδρου αναφερόταν στις διαρροές του Δεκεμβρίου 2013 για φερόμενες υποθέσεις διαφθοράς στελεχών και συνεργατών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Τούρκο πρόεδρο να αποδίδει τις διαρροές στον Γκιουλέν, τον οποίο οι αρχές κατηγορούν ως ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης καταδίκασε επίσης την άσκηση διώξεων εις βάρος Τούρκων αστυνομικών και σωματοφυλάκων επειδή επιτέθηκαν σε διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον.

Όπως υπογράμμισε, η άσκηση κατηγοριών βασίστηκε σε καταθέσεις υποστηρικτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και έχουν προκαλέσει «μεγάλη ζημιά» στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό διότι όπως ήδη έχει αναδείξει το pronews.gr o τελικός στόχος των ΗΠΑ είναι ο ίδιος ο Ρ.Τ.Ερντογάν του οποίου οι Αμερικανοί δεν θα συγχωρέσουν ποτέ την ρωσική «στροφή».

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στους επονομαζόμενους «ταμίες» του Ρ.Τ.Ερντογάν Μεχμέτ Χακάν Ατίλα,  του πρώην υπουργού Οικονομίας της Τουρκίας Zafer Caglayan και του πρώην γενικού διευθυντή της τουρκικής, κρατικής τράπεζας Halkbank, Suleyman Aslan

 Ο πρώτος ήταν κορυφαίος Τούρκος τραπεζίτης, κατηγορείται ότι συμμετείχε σε μια σκευωρία με στόχο την παραβίαση των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν και χαρακτηρίστηκε η σύλληψή του από την Τουρκία ως πολιτική.

Είναι ένα σαφές στίγμα της κυβέρνησης Ν.Τραμπ ότι θα είναι εντελώς εχθρική απέναντι στην ερντογανική Τουρκία ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγους μήνες έλαβε χώρα και η συμφωνία των κουρδικών ομάδων με την Ουάσιγκτον για την ίδρυση «μεγάλου Κουρδιστάν» που θα περιλαμβάνει εν αρχή την Β.Συρία και το Β.Ιράκ.

Η Τουρκία έχει αντιδράσει στις ποινικές αυτές διώξεις αυτή φοβούμενη αποκαλύψεις εναντίον του προέδρου της.

Όλοι οι συλληφθέντες φέρονται να είναι οι “ταμίες” του Ταγίπ Ερντογάν. Οι συλλήψεις τους προκάλεσαν ταραχή στον ίδιο τον Ερντογάν και στο στενό του περιβάλλον, αφού για παράδειγμα ο Μεχμέτ Χακάν Ατίλα είχε παλαιότερα εμπλακεί στο μεγάλο σκάνδαλο δωροδοκίας τεσσάρων Τούρκων υπουργών, οι οποίοι αποτελούσαν επιλογές του προέδρου της Τουρκίας. Και οι τέσσερις οδηγήθηκαν σε παραίτηση, αλλά δεν τιμωρήθηκαν ποτέ.

Όταν παραιτήθηκαν οι υπουργοί του, ο Ερντογάν ήταν ακόμα πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής είχε υποστηρίξει ότι έπεσαν θύματα” «συνωμοσίας» του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο Τούρκος πρόεδρος τον είχε κατηγορήσει ότι επηρέαζε την αστυνομία και τη Δικαιοσύνη, με στόχο να τον πλήξει. προσωπικά και πολιτικά. Ο Ερντογάν άσκησε ασφυκτικές και έντονες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.

Ως δια θαύματος, οι διώξεις εναντίον των Τούρκων υπουργών αποσύρθηκαν και η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο. 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου