Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Σε θετικό κλίμα εξελίχθηκαν οι διμερείς συναντήσεις του Ν. Κοτζιά με τους ομολόγους του από Αρμενία, Λίβανο και Κολομβία


Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι διμερείς συναντήσεις που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τους ομολόγους του της Αρμενίας, του Λιβάνου και της Κολομβίας στο περιθώριο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 72ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη.

Ειδικότερα η συνάντηση του κ. Κοτζιά με τον Λιβανέζο ομόλογό του Γκεμπράν Μπασίλ επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά τo άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων. Περιφερειακά και διεθνή θέματα κυριάρχησαν στη συζήτηση ενώ έμφαση δόθηκε στις εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ανέλυσε το περιεχόμενο των ελληνικών πρωτοβουλιών για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τονίζοντας το κεκτημένο της Διάσκεψης της Ρόδου για την προώθηση μιας θετικής ατζέντας συνεργασίας. Σε αυτό το πλαίσιο, συζητήθηκε η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Λιβάνου στο πολιτιστικό-μορφωτικό πλαίσιο, τόσο σε επίπεδο κυβερνήσεων όσο και σε επίπεδο πανεπιστημίων, αλλά και η σκοπιμότητα οικοδόμησης μιας ευρύτερης αρχιτεκτονικής ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.


Περαιτέρω, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να ενισχύσουν τη δυναμική της τριμερούς συνεργασίας με την Κύπρο, εξετάζοντας το ενδεχόμενο να συγκληθεί η επόμενη συνάντηση στο προσεχές διάστημα. Εξετάστηκαν επίσης ζητήματα διμερούς συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της αμοιβαίας υποστήριξης υποψηφιοτήτων σε διεθνείς οργανισμούς.

Τέλος, ο κ. Κοτζιάς προσκάλεσε τον Λιβανέζο ομόλογό του να συμμετάσχει στην 2η Διεθνή Διάσκεψη με θέμα «Θρησκευτικός και πολιτιστικός πλουραλισμός και ειρηνική συνύπαρξη στην Μέση Ανατολή» που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στα τέλη Οκτωβρίου, αλλά και στην 3η Διάσκεψη της Ρόδου για την Ασφάλεια και την Σταθερότητα που θα λάβει χώρα στα τέλη Ιουνίου 2018.

Σε φιλική ατμόσφαιρα διεξήχθηκε και η διμερής συνάντηση που είχε προηγηθεί ανάμεσα στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών και τον υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας, Έντουαρντ Ναλμπαντιάν. Η συζήτηση των δύο ανδρών εστιάστηκε κυρίως στις πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και στην ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας σε τομείς όπως η ενέργεια, οι μεταφορές και ο τουρισμός, σε συνέχεια των συμφωνηθέντων κατά την πρόσφατη επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει πρόσφατα ο κ. Κοτζιάς στο Ερεβάν, τον περασμένο Μάρτιο.

Παράλληλα εξετάστηκε και όλο το φάσμα των σχέσεων ΕΕ-Αρμενίας, η ενίσχυση των οποίων θα μπορέσει να επιτευχθεί και με την ενεργοποίηση του τριμερούς σχήματος συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας-Αρμενίας, που έχει προτείνει η ελληνική πλευρά.

Από τη συζήτηση δεν έλειπαν και ζητήματα περιφερειακού ενδιαφέροντος, όπως το Κυπριακό- για το οποίο ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας ζήτησε να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις- η κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και το επικείμενο κουρδικό δημοψήφισμα στο βόρειο Ιράκ.

Ο Ν. Κοτζιάς προσκάλεσε τον Αρμένιο ομόλογό του να επισκεφθεί την Αθήνα στα τέλη του τρέχοντος έτους, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί μέσω της διπλωματικής οδού.

Η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας με διαβουλεύσεις μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος συμπεριλαμβανομένης της μορφωτικής-πολιτιστικής συνεργασίας, αλλά και για την αύξηση των εμπορικών συναλλαγών ήταν το αντικείμενο και της συνάντησης του κ. Κοτζιά με την υπουργό Εξωτερικών της Κολομβίας, Μαρία Ανχέλα Ολγκουίν Κουέγιαρ.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τις δύο πλευρές και σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, όπου συμφωνήθηκε η ανταλλαγή σχετικής εμπειρογνωμοσύνης και βέλτιστων πρακτικών.

Επιπροσθέτως, η υπουργός Εξωτερικών της Κολομβίας ενημέρωσε τον Ν. Κοτζιά για τις θετικές προοπτικές που διανοίγει η υπογραφή και εφαρμογή της συμφωνίας ειρήνης μεταξύ της κυβέρνησης και του FARC.

Κατόπιν πρόσκλησης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, η κα Κουέγιαρ θα επισκεφθεί την Αθήνα στα μέσα Δεκεμβρίου 2017, ενώ ανταπέδωσε ανάλογη πρόσκληση στον Ν. Κοτζιά για να επισκεφθεί την Κολομβία εντός του 2018.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου