Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Οι Τούρκοι «διαφήμιζαν» το S-400 ότι καταρρίπτει όλα τα μαχητικά των ΗΠΑ - Ο Τραμπ «χάιδευε» τον Ρ.Τ.Ερντογάν

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

To πόσο αλγεινή εντύπωση έκανε η χθεσινή άτακτη υποχώρηση των Αμερικανών κατά την συνάντηση των προέδρων των ΗΠΑ και της Τουρκίας, Ν.Τραμπ και Ρ.Τ.Ερντογάν ενισχύεται και από το γεγονός ότι λίγο νωρίτερα το ελεγχόμενο από το ερντογανικό καθεστώς, πρακτορείο Αναντολού δημοσίευσε γράφημα που απεικόνιζε ποια αμερικανικά μαχητικά και αεροσκάφη μπορεί να καταρρίψει το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα!

Κυριολεκτικά έκανε τους Αμερικανούς ξεφτίλα ο Τούρκος πρόεδρος. Ο Ν.Τραμπ δεν αναφέρθηκε καν στο ζήτημα των S-400 και έτσι η Τουρκία προχωράει, τουλάχιστον κατά τα φαινόμενα, στην απόκτηση των... the best of both worlds οπλικών συστημάτων και από την Ρωσία και από τις ΗΠΑ.


Εκτός απροόπτου η Άγκυρα το 2018 θα διαθέτει τα αόρατα F-35 και το μοναδικό-ότι πετάει το ρίχνω-ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400

Σύμφωνα με το κείμενο που συνοδεύει το γράφημα του Anadolu με τους S-400 η Τουρκία μπορεί να χτυπήσει στόχους σε απόσταση 400 χλμ., με ταχύτητα 4,8 χλμ. ανά δευτερόλεπτο. 

Οι S-400 όπως γράφει το Anadolu μπορούν να καταρρίψουν αεροσκάφη των ΗΠΑ όπως το B-52 Stratofortress, το B-1 Lancer, το F-15, το F-16, το F-22 Raptor 

Η  Τουρκία υπέγραψε συμφωνία με τη Ρωσία για να αποκτήσει το νέο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία, με 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Για να γίνουν κατανοητές οι anti-stealth ικανότητες του συστήματος μπορεί να στοχοποιήσει-εγξκλωβίσει τα F-22 και F-35 σε απόσταση 150 χλμ! Ο εντοπισμός τους γίνεται πολύ νωρίτερα (λέγεται ότι γίνεται κανονικά στα 400 χλμ)

Το S-400 είναι το αντιπυραυλικό σύστημα νέας γενιάς της Ρωσίας που μπορεί να φέρει τρεις διαφορετικούς τύπους πυραύλων ικανούς να καταστρέφουν στόχους στον αέρα. Είναι σχεδιασμένο για να εντοπίζει και να καταστρέφει διάφορους στόχους, από αναγνωριστικά αεροσκάφη μέχρι βαλλιστικούς πυραύλους.

To S400 είναι ένα Α/Α σύστημα μακρού βεληνεκούς το οποίο φτάνει τα 400 χλμ. Εάν το S300 θεωρείται το καλύτερο στο είδος του, το S400 έχει σχεδόν...μαγικές ιδιότητες.

Το βεληνεκές του διαφοροποιείται ανάλογα με το βλήμα που θα χρησιμοποιηθεί

400 km (40N6 missile)

250 km (48N6 missile)

120 km (9M96E2 missile)

40 km (9M96E missile)

Το ραντάρ του 91N6E μπορεί να ετοπίσει τον στόχο σε απόσταση 600 χλμ! Πρακτικά ελέγχει όλο το Αιγαίο! 

Ενώ μπορεί να καταρρίψει έναν αεροδυναμικό στόχο σε μάξιμουμ ύψος από 27-20 χλμ και σε μίνιμουμ ύψος 0.005χλμ με το βλήμα 9M96 και 0.01χλμ με όλες τις εκδόσεις.

Μπορεί ταυτόχρονα να εμπλακεί με 80 διαφορετικούς στόχους.

Πρακτικά ρίχνει κάτω ότι πετάει.

Σε πολύ καλό κλίμα και με εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις, αλλά χωρίς κάποια αναφορά  για τους S-400, εξελίχθηκε η συνάντηση του Αμερικανού προεδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντπγάν στην Νέα Υόρκη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε πως οι «δύο χώρες βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ στη συνεργασία».

«Ως χώρες είμαστε πιο κοντά από ποτέ» είπε πιο συγκεκριμένα.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου πριν την συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο ο Αμερικανός πρόεδρος έπλεξε το εγκώμιο του Ρ.Τ.Ερντογάν λέγοντας πως «διοικεί μια χώρα σε ένα πολύ δύσκολο μέρος του κόσμου αλλά παίρνει μέχρι στιγμής πολύ καλό βαθμό».

«Είναι μεγάλη τιμή να σας παρουσιάσω τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος έχει γίνει ένας πολύ καλός μου φίλος», είπε ακόμη ο Ν.Τραμπ.

«Βρίσκεται σε ένα πολύ δύσκολο μέρος του κόσμου, αλλά έχει εξελιχθεί πολύ και ειλικρινά παίρνει πολύ καλό βαθμό», είπε ακόμη ο Τραμπ για να συμπληρώσει:

«Έχουμε μια πολύ καλή φιλία και ο κ. Ερντογάν δουλεύει στενά με τις ΗΠΑ».

Ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε με την σειρά του λέγοντας πως ο Ν.Τραμπ είναι ένας πολύ καλός του φίλος.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πολύ καλό μου φίλο Ντόναλντ που μας υποδέχεται σήμερα εδώ. Θα έχουμε συνομιλίες για τις διμερείς μας σχέσεις και για τις περιφερειακές εξελίξεις», είπε πιο συγκεκριμένα  Ερντογάν.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου