Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Αυστρία: Θρίαμβος της Δεξιάς με 31,6% - Τρίτη η «σκληρή» Δεξιά με 26% - Ηττα για τους σοσιαλιστές


Επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των ειδικών, αλλά και τις πλείστες δημοσκοπήσεις, ο μόλις 31 χρονών πρώην υπουργός Εξωτερικών και ηγέτης του δεξιού Λαϊκού Κόμματος, Σεμπάστιαν Κούρτς θριάμβευσε στις Αυστριακές εκλογές που έλαβαν χώρα σήμερα, ενώ η νίκη του αυτή προσυπογράφεται από την δημόσια τηλεόραση της Αυστρίας και την πρώτη εκτίμηση από καταμέτρηση των ψηφοδελτίων.

Ο Σ.Κουρτς ανέλαβε ξαφνικά την ηγεσία του Λαϊκού Κόμματος, σε μιά περίοδο παρακμής, μιας και στις προεδρικές εκλογές δεν υπήρχε καν στο δεύτερο γύρο... και επιστρέφοντας τον πολιτικό προσανατολισμό του κόμματος προς τα δεξιά, κατάφερε να ανακάμψει και πλέον να τερματίζει πρώτος στις κοινοβουλευτικές εκλογές.

Στην νέα εκτίμηση, στις 20:00 ώρα Ελλάδας, οι Σοσιαλδημοκράτες καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση με ποσοστό 26,9%, πίσω από το πρώτο Λαϊκό Κόμμα, που έχει ποσοστό 31,6%, αλλά μπροστά από το Κόμμα των Ελευθέρων (26%).


Σύμφωνα με αυτή την εκτίμηση, το Λαϊκό Κόμμα αυξάνει το ποσοστό του κατά 7,6 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2013, το Σοσιαλδημοκρατικό διατηρεί ακριβώς το ποσοστό του από τις τελευταίες εκλογές, αλλά είναι πλέον δεύτερο σε δύναμη, ενώ το Κόμμα των Ελευθέρων αυξάνει τη δύναμή του κατά 5,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το νεοφιλελεύθερο ΝΕΟΣ (Νέα Αυστρία), συγκεντρώνοντας ποσοστό 5,2% (+0,2 %), ενώ ποσοστό 4,3%, εξασφαλίζει η "Λίστα Πιλτς" του ανεξάρτητου Πέτερ Πιλτς, ο οποίος υπήρξε συνιδρυτής του κόμματος των Πρασίνων και επί 31 χρόνια βουλευτής τους και είχε ανεξαρτητοποιηθεί τον περασμένο Ιούλιο.

Στη βάση αυτής της εκτίμησης, οι Πράσινοι με ένα 3,9%, δεν εξασφαλίζουν το όριο του 4% για την είσοδο τους στη Βουλή, στην οποία μάλλον δεν θα εκπροσωπούνται πλέον, ωστόσο ανοικτή παραμένει η δυνατότητα να βελτιώσουν το αποτέλεσμά τους από την καταμέτρηση των πάνω από 700.000 επιστολικών ψηφοδελτίων, των οποίων η καταμέτρηση αρχίζει αύριο και αναμένεται να ολοκληρωθεί την ερχόμενη Πέμπτη, οπότε θα ανακοινωθεί και το οριστικό τελικό αποτέλεσμα.

Στις τελευταίες αυστριακές βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2013, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα είχε συγκεντρώσει ποσοστό 26,8% και 52 έδρες στο σύνολο των 183 της αυστριακής Βουλής, το Λαϊκό Κόμμα 24% και 47 έδρες, το Κόμμα των Ελευθέρων 20,5% και 40 έδρες, οι Πράσινοι 12,4 % και 24 έδρες, και το ΝΕΟΣ 5% και 9 έδρες.

Στις ιδιαίτερα κρίσιμες σημερινές εκλογές τόσο για τη χώρα αλλά και γενικότερα για την Ευρώπη, καθώς από αυτές προφανώς θα προκύψει μία εθνικιστική συμμετοχή στη μελλοντική της κυβέρνηση, όπως συνέβαινε στο διάστημα 2000-2006, 6.401.304 Αυστριακοί ψηφοφόροι καλούνταν στις κάλπες, έπειτα από έναν αρκετά «σκληρό» προεκλογικό αγώνα, για να εκλέξουν, από συνολικά δέκα υποψήφια κόμματα, τα 183 μέλη της νέας τους Βουλής για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Πιο πιθανός εμφανίζεται ένας συνασπισμός Λαϊκού Κόμματος και Κόμματος των Ελευθέρων, ή ένας εκ νέου συνασπισμός ανάμεσα σε Λαϊκό Κόμμα και Σοσιαλδημοκράτες, του οποίου θα ηγείται, για πρώτη φορά εδώ και πάνω από 30 χρόνια το Λαϊκό Κόμμα.

Ένας συνασπισμός Σοσιαλδημοκρατών και Ελευθέρων θεωρείται μάλλον απίθανος, λόγω της απόρριψής του από τον απερχόμενο καγκελάριο, Κρίστιαν Κερν. 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου