Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017

Κύπρος: Στην θέση τους οι βρετανικές βάσεις και μετά το Brexit


Στη θέση να συνεχίσουν να ισχύουν και μετά το Brexit αυτά που ισχύουν σήμερα σε ότι αφορά τις Βρετανικές Βάσεις στη Κύπρο συγκλίνουν η Κύπρος και το Ηνωμένο Βασίλειο στις μεταξύ τους διαβουλεύσεις στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που διεξάγει η ΕΕ με το Λονδίνο.

Ο πρώτος γύρος των διαβουλεύσεων έχει γίνει και υπάρχει σύγκλιση στο πεδίο εφαρμογής κυρίως των δικαιωμάτων όσων ζουν και εργάζονται στις Βρετανικές Βάσεις, ανέφερε κατά τη διάρκεια συνάντησης με ομάδα Κυπρίων δημοσιογράφων που συμμετέχουν στο κοινό σεμινάριο που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το μέλλον της Ευρώπης, στις Βρυξέλλες, ο Συντονιστής για το Brexit στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην ΕΕ Στέλιος Μακρυγιάννης.

Σε ερώτηση για το πόσους Κύπριους υπηκόους αφορά το ζήτημα των Βρετανικών Βάσεων ανέφερε ότι πρόκειται περίπου για 10.000 άτομα. Οποιαδήποτε διευθέτηση συμφωνηθεί διμερώς θα ενσωματωθεί στη συμφωνία αποχώρησης. Σε ότι αφορά γενικότερα το θέμα των επιπτώσεων του Brexit στην Κύπρο, ο κ. Μακρυγιάννης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων στο γεγονός ότι η Κύπρος χάνει έναν εταίρο με τον οποίο έχει κοινές προσεγγίσεις σε πολλά ζητήματα σε επίπεδο ΕΕ, όπως για παράδειγμα στα χρηματοοικονομικά. Επεσήμανε, περαιτέρω ότι οι ακριβείς επιπτώσεις δεν μπορούν ακόμα να υπολογιστούν καθώς δεν έχει καθοριστεί το μελλοντικό πλαίσιο σχέσεων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Τουρκοκύπριοι είχαν απαιτήσει να μετέχουν στη διαπραγμάτευση για το μέλλον των Βάσεων μετά το Brexit κάτι που απέρριψε η ΕΕ.

Οι Βρετανικές Βάσεις στη Κύπρο αποτελούν αποικιακό κατάλοιπο. Αποτελούν κυρίαρχο βρετανικό έδαφος, στη βάση των συμφωνιών Ζυρίχης – Λονδίνου με τις οποίες ιδρύθηκε η Κυπριακή Δημοκρατία το 1960.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου