Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

DW: «Η Ευρώπη δεν μπορεί να μεσολαβήσει στην κρίση της Καταλονίας»


Κανένα περιθώριο διαμεσολάβησης στην αντιπαράθεση της Μαδρίτης με τη Βαρκελώνη δεν έχουν οι Βρυξέλλες, σύμφωνα με τον καθηγητή πολιτικών επιστημών Γκίντερ Μάιχολντ.

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα δεν θα επιθυμούσαν να παρέμβουν σε μία υπόθεση που αφορά στην εσωτερική συγκρότηση ενός κράτους- μέλους, εξήγησε στη γερμανική ραδιοφωνία. Επιπλέον όμως, πρόκειται για κάτι που θα μπορούσε να αποτελέσει προηγούμενο για αποσχιστικές κινήσεις σε άλλες χώρες.

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να μεσολαβήσει, κάτι τέτοιο θα υπερέβαινε το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο. Η ευθύνη ανήκει στην ίδια την Ισπανία. Νομίζω ότι η εγκράτεια που έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα οι Ευρωπαίοι πολιτικοί στις δηλώσεις τους είναι ο ορθός δρόμος...», σχολίασε ο Γερμανός καθηγητής.

Πολλοί Καταλανοί ήλπιζαν σε στήριξη εκτός συνόρων, θεωρώντας προφανώς ότι μία ανοιχτή «Ευρώπη των περιφερειών» θα ευνοούσε κατ΄εξοχήν το εγχείρημα της δημιουργίας ανεξάρτητου κράτους. Αυτό ήταν άλλωστε το αφήγημα του «καταλανισμού» και του τοπικού εθνικισμού, υπενθύμισε ο Μάιχολντ. «Αν δείτε την ιστορία του καταλανισμού θα διαπιστώσετε ότι η βασική του θέση ήταν η εξής: η Ισπανία είναι το πρόβλημα, η Ευρώπη είναι η λύση. Αυτή η ελπίδα για την Ευρώπη συνθλίβεται όμως στο σκληρό μέτωπο που ορθώνουν η Κομισιόν, αλλά και τα κράτη-μέλη απέναντι στην Καταλονία, γιατί προφανώς φοβούνται και άλλες αποσχιστικές κινήσεις στην Ευρώπη...», εξήγησε.

Πώς όμως θα αποκλιμακωθεί η ένταση; Ο Μάιχολντ εκτιμά ότι και οι δύο πλευρές επιδεικνύουν υπερβολική προσήλωση σε νομικά επιχειρήματα. «Τόσο η καταλανική, όσο και η ισπανική κυβέρνηση, οχυρώνονται πίσω από επιχειρήματα συνταγματικής υφής και παραμελούν την πολιτική διεργασία. Το καίριο ερώτημα είναι πόσο θα κρατήσουν οι σημερινοί συσχετισμοί δυνάμεων σε κάθε πλευρά, δηλαδή από τη μία η σύμπλευση της ισπανικής κυβέρνησης με το σοσιαλιστικό κόμμα της αντιπολίτευσης και από την άλλη οι ισορροπίες στο εσωτερικό του αυτονομιστικού κινήματος στη Βαρκελώνη. Όσο θα αναδεικνύεται ο πλουραλισμός των απόψεων, τόσο θα αυξάνουν τα περιθώρια για διάλογο και διαμεσολάβηση», σημείωσε.

Τέλος, αναφερόμενος στην κινητοποίηση της Παρασκευής στη Βαρκελώνη με στόχο τις τράπεζες, όταν αυτονομιστές κάλεσαν τους πολίτες να σηκώσουν χρήματα από τα ΑΤΜ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση δύο μεγάλων πιστωτικών ιδρυμάτων να μεταφέρουν την έδρα τους, ο Μάιχολντ υποστήριξε ότι μία τέτοια κίνηση δεν ωφελεί τους Καταλανούς. «Είναι ένα απλό πυροτέχνημα, δεν προσφέρει τίποτα. Και επιπλέον ο κόσμος αισθάνεται ήδη μεγάλη ανασφάλεια για τις οικονομικές επιπτώσεις όλων αυτών που συμβαίνουν. Θεωρώ βέβαιο ότι θα εκτιμήσει καλύτερα το συμφέρον του και δεν θα παρασυρθεί σε ένα χάος που θα επιδεινώσει την οικονομική κατάσταση και τις συνθήκες ζωής του...», κατέληξε.

Πηγή: Deutsche Welle
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου