Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Ισραηλινή επιχείρηση με F-35A στη Συρία: Καταστράφηκε συστοιχία S-200 της συριακής Αεράμυνας


Με μια αστραπιαία κίνηση δύο F-35A της ισραηλινής Αεροπορίας κατέστρεψαν μια συστοιχία αντιαεροπορικών πυραύλων της συριακής Αεροπορίας, ως αντίποινα για την βολή πυραύλου εναντίον ισραηλινών αεροσκαφών.

Τα μαχητικά της IAF (F-15I Raam) πετούσαν πάνω από το νότιο Λίβανο όταν η συριακή Αεράμυνα αντέδρασε εκτοξεύοντας ένα βλήμα του συστήματος S-200 (SA-5) χωρίς όμως να βρει το στόχο του.

Αμέσως δύο ισραηλινά F-35A απογειώθηκαν προκειμένου να πλήξουν τη βάση από όπου προήλθαν τα συριακά πυρά


Η βάση βρίσκεται 50 χλμ. ανατολικά της Δαμασκού και τα F-35 πραγματοποίησαν άφεση τεσσάρων βομβών JDAM (από δύο το καθένα) με αποτέλεσμα να καταστραφεί πλήρως η συστοιχία και χωρίς τα ισραηλινά αεροσκάφη να γίνουν αντιληπτά.

"Η συστοιχία των SA-5 εκτόξευσε ένα πύραυλο κατά ισραηλινών αεροσκαφών τα οποία βρίσκονταν σε αναγνωριστική πτήση στον εναέριο χώρο του Λιβάνου". dήλωσε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής Αεροπορίας ταξίαρχος Ronen Manelis.

«Θεωρούμε το συριακό καθεστώς ως υπεύθυνο και εκλαμβάνουμε τις εκτοξεύσεις  αυτές ως μια πρόκληση από τη Συρία», είπε ακόμη ο Manelis,  ο οποίος πρόσθεσε πως το Ισραήλ δεν έχει καμία πρόθεση να εμπλακεί στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, αλλά \πρόκειται να αντιδράσει σε όλες τις προκλήσεις και είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή για αντίποινα.

«Εάν αεροσκάφη μας τα οποία πραγματοποιούν αποστολές δέχονται  αντιαεροπορικά πυρά τότε θα απαντούμε όπως κάναμε σήμερα», συμπλήρωσε.

Ο Manelis επίσης σημείωσε  πως η Ρωσία ενημερώθηκε σε πραγματικό χρόνο για το συμβάν και πως το θέμα πρόκειται να συζητηθεί κατά την επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού η οποία ξεκίνησε σήμερα στο Ισραήλ.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση της Συρίας προειδοποίησε για «επικίνδυνες επιπτώσεις» από την σημερινή ισραηλινή επίθεση.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA ανέφερε πως η Συρία προειδοποιεί το Ισραήλ για επικίνδυνες επιπτώσεις που θα έχουν οι συνεχιζόμενες επιθετικές κινήσεις του Ισραήλ, προσθέτοντας πως η Συρία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, η οποία αποτελεί ισραηλινό βραχίονα στην περιοχή.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου