Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017

Αιφνιδιαστική αποχώρηση ΗΠΑ από την UNESCO - Ποιος ο ρόλος του Ισραήλ


Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα αποσυρθούν από την UNESCO στα τέλη του 2018 αναφέροντας την ανάγκη για μεταρρύθμιση και την ανάγκη να δοθεί ένα τέλος στην προκατάληψη κατά του Ισραήλ του οργανισμού όπως τόνισε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Χέδερ Νάουερτ την Πέμπτη.

«Στις 12 Οκτωβρίου 2017, το ΥΠΕΞ ενημέρωσε την Γενική Γραμματέα της UNESCO, Ιρίνα Μπόκοβα, την απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από τον οργανισμό. Αυτή η απόφαση δεν λήφθηκε ελαφρά τη καρδία και αντικατοπτρίζει τις ανησυχίες των ΗΠΑ κατά της UNESCO, την ανάγκη για εκ βάθρων μεταρρύθμισης του οργανισμού και την συνεχιζόμενη αντι-ισραηλινή προκατάληψη στην UNESCO» δήλωσε η Νάουερτ προσθέτοντας ότι η απόφαση θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ την 31 Δεκεμβρίου 2018.

Η επικεφαλής της UNESCO, Ιρίνα Μπόκοβα, είπε ότι ο οργανισμός έλαβε από την Ουάσιγκτον επίσημη ειδοποίηση ότι οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν.


«Θα ήθελα να εκφράσω βαθιά λύπη για την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής να αποχωρήσουν από την UNESCO» ανέφερε η Μπόκοβα σε δήλωσή της, προσθέτοντας ότι οι σχέσεις του οργανισμού και των ΗΠΑ βασίστηκαν σε κοινές αξίες.

Οι σχέσεις του Ισραήλ με τον πολιτιστικό οργανισμό του ΟΗΕ έχουν επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες. Το Ισραήλ έχει μειώσει τα χρήματα που δίνει ετησίως στα Ηνωμένα Έθνη ως απάντηση στην απόφαση της UNESCO που χαρακτήριζε το Ισραήλ ως μια χώρα που έχει επιβάλει κατοχή στην Ιερουσαλήμ. 

Το Ισραήλ χαιρετίζει την αποχώρηση ΗΠΑ

Μάλιστα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, μετά την απόφαση των ΗΠΑ για αποχώρηση από την UNESCO ανακοίνωσε ότι διέταξε τις αρμόδιες υπηρεσίες να ετοιμάσουν και την δική τους αποχώρηση από τον διεθνή οργανισμό.​

Το Ισραήλ χαιρέτισε σήμερα την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι αποχωρούν από την UNESCO, υποστηρίζοντας ότι σηματοδοτεί την έναρξη μιας "νέας εποχής" για τα Ηνωμένα Έθνη και αποτελεί απόδειξη ότι θα πληρώσουν "ένα τίμημα" για τις αντιισραηλινές θέσεις τους.

"Εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή στα Ηνωμένα Έθνη: εκείνη όπου, όταν κάποιος κάνει διακρίσεις σε βάρος του Ισραήλ, θα πρέπει να πληρώνει το τίμημα" ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ντάνι Ντάνον, ο Ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ.

Μετά την απόφαση των ΗΠΑ, η Βρετανία γνωστοποίησε ότι παραμένει δεσμευμένη στην Εκπαιδευτική, Επιστημονική και Πολιτιστική Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών. «Η κυβέρνηση είναι δεσμευμένη να παραμείνει μέλος της UNESCO και να εργαστεί με τις άλλες χώρες μέλη στηρίζοντας το σημαντικό έργο της» ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι. «Αλλά προφανώς η σχέση των ΗΠΑ με την UNESCO είναι δικό τους θέμα», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η Γαλλία, όπου εδρεύει η UNESCO, εξέφρασε τη λύπη της για την αποχώρηση των ΗΠΑ και εκτίμησε ότι η απόφαση αυτή της Ουάσινγκτον προσδίδει «νέα σημασία» στη γαλλική υποψηφιότητα για την προεδρία της Οργάνωσης.

«Λυπούμαστε για την αμερικανική απόφαση να αποσυρθούν (οι ΗΠΑ) από την UNESCO σε μια περίοδο κατά την οποία η υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας σε αυτήν την Οργάνωση είναι πρωταρχικής σημασίας» δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας Ανιές Ροματέτ-Εσπάνιε. «Η υποψηφιότητά μας για τη γενική διεύθυνση της Οργάνωσης αποκτά, υπό τις παρούσες συνθήκες, νέα σημασία», πρόσθεσε.

Ποια είναι η UNESCO

Η UNESCO δημιουργήθηκε στις 16 Νοεμβρίου του 1947. Στόχος του Οργανισμού, είναι η παγίωση της παγκόσμιας ειρήνης μέσα από την επικοινωνία των λαών δια της εκπαίδευσης, των φυσικών και κοινωνικών επιστημών και του πολιτισμού. 

Μέσα σ' αυτά τα πλαίσια η UNESCO αποτελεί ένα διεθνές κέντρο επικοινωνίας αλλά και εργαστήριο ιδεών στη δημιουργία προτύπων στη συνομολόγηση διεθνών συνθηκών σε πλείστα αναδυόμενα προβλήματα όπως ηθικής τάξης, καθώς και τον σεβασμό και τις κοινές αξίες κάθε πολιτισμού των λαών

Μέλη της UNESCO είναι σχεδόν όλα τα κράτη του ΟΗΕ. 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου