Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Το Βέλγιο ετοιμάζεται να κλείσει ως το 2025 όλα τα πυρηνικά εργοστάσια


    Την κοινή τους βούληση να μπει ως το 2025 σταδιακά «λουκέτο» σε όλους τους σταθμούς παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στο Βέλγιο, εξέφρασαν από κοινού οι τέσσερις (σε περιφερειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο) υπουργοί Ενέργειας της χώρας. Η εξέλιξη αυτή αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από μερίδα του βελγικού Τύπου, με την εφημερίδα De Standaard στο σημερινό κύριο άρθρο της, να παρατηρεί ότι δεν αρκούν οι καλές προθέσεις, αλλά θα πρέπει να εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το πώς η χώρα θα μπορέσει να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες.

  Την καταρχήν συμφωνία των 4 υπουργών προβάλλει στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο και η De Morgen, σημειώνοντας ωστόσο ότι όλα τα βλέμματα πλέον είναι στραμμένα προς το N-VA (φλαμανδοί εθνικιστές) που κρατάει το «κλειδί» για την εφαρμογή της συμφωνίας. Και τούτο διότι το εν λόγω κόμμα εμφανιζόταν μέχρι τώρα αντίθετο με την προοπτική κατάργησης της ατομικής ενέργειας, με αποτέλεσμα να διατυπώνονται ζωηρές αμφιβολίες για το εάν θα αναθεωρήσει τη στάση του και θα δώσει το πράσινο φως ώστε να αποκτήσει σάρκα και οστά η συμφωνία τόσο σε περιφερειακό όσο και σε ομοσπονδιακό επίπεδο.


  Στο μεταξύ το βελγικό κράτος θα εκδώσει το 2018 τα πρώτα του «πράσινα ομόλογα», για ένα ποσό που θα μπορούσε να φθάσει μέχρι και τα δέκα δισ. ευρώ, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την οικολογική μετάβαση στη χώρα.

  Η εφημερίδα La Libre Belgique αναφέρει ότι ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ αναμένεται να προχωρήσει σήμερα στη σχετική επίσημη ανακοίνωση, στο πλαίσιο της συνόδου για το κλίμα που διεξάγεται στο Παρίσι.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου