Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Βρετανός ΥΠΑΜ: «Δεν θα διστάσουμε να κτυπήσουμε»

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Παραλίγο το Λονδίνο να οδηγήσει στα άκρα μια απλή ρωσική διελευση κοντά στα βρετανικά χωρικά ύδατα με τον Βρετανό υπουργό Άμυνας Γκέιβιν Ουίλιαμσον να προχωράει σε πρωτόγνωρες απειλές κατά της Μόσχας (που κάποιος πρέπει να του εξηγήσει ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να τις υλοποιήσει, η διαφορά ισχύος είναι συντριπτικά υπέρ της ρωσικής πλευράς), προφανώς με τις ευλογίες της Ουάσιγκτον:

“Δεν θα διστάσω να υπερασπιστώ τα χωρικά μας ύδατα ούτε θα ανεχθώ οποιαδήποτε μορφή επιθετικότητας. Η Βρετανία δεν θα επιτρέψει ποτέ τον εκφοβισμό της όταν διακυβεύεται η προστασία της χώρας μας, του λαού μας και των εθνικών μας συμφερόντων”.

Έτσι πολεμικό σκάφος του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού “συνόδευσε” το νεότευκτο ρωσικό πολεμικό πλοίο Admiral Gorshkov  που πλησίαζε τα βρετανικά χωρικά ύδατα την ημέρα των Χριστουγέννων, όπως ανακοίνωσε σήμερα το βρετανικό ΥΠΑΜ.


Η φρεγάτα HMS St Albans εστάλη το Σάββατο κοντά στη ρωσική φρεγάτα Admiral Gorshkov στη Βόρεια Θάλασσα, για να “παρακολουθήσει τη δραστηριότητά της σε περιοχές εθνικού συμφέροντος”, και αναμένεται να επιστρέψει σήμερα στο Πόρτσμουθ, στο λιμάνι της

Το βρετανικό ΥΠΑΜ ανακοίνωσε επίσης ότι κατέγραψε μια “αύξηση” της δραστηριότητας των ρωσικών πλοίων κοντά στη Βρετανία την περίοδο των εορτών. 

Το περιπολικό σκάφος HMS Tyne εστάλη την Κυριακή για να συνοδεύσει “ένα ρωσικό πλοίο συλλογής πληροφοριών” στη Βόρεια Θάλασσα και στη Μάγχη, και στη συνέχεια ένα ελικόπτερο εστάλη για να παρακολουθήσει δύο άλλα ρωσικά πλοία.

Τον περασμένο Ιανουάριο, το HMS St Albans είχε σταλεί για να συνοδεύσει δύο ρωσικά πολεμικά πλοία: ένα αεροπλανοφόρο και ένα καταδρομικό.

Κατά τη διάρκεια μιας τεταμένης συνάντησης πρόσωπο με πρόσωπο, οι επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας Μπόρις Τζόνσον και της ρωσικής Σεργκέι Λαβρόφ συναντήθηκαν στη Μόσχα την Παρασκευή.

Ήταν η πρώτη διμερής συνάντηση σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών τα τελευταία πέντε χρόνια, σε μια προσπάθεια των δύο χωρών να “προχωρήσουν μπροστά” παρά την επίμονη αντιπαράθεσή τους σε πολλά θέματα έπειτα από χρόνια ψυχρών σχέσεων.

Να προσθέσουμε τα εξής: Η ρωσική φρεγάτα δεν έχει ακόμα παραδοθεί στο ρωσικό Ναυτικό. Αναμένεται να γίνει αυτό στους επόμενους μήνες καθώς ακόμα διεξάγει δοκιμές. Ήταν να παραδοθεί το Νοέμβριο αλλά τελικώς δεν έγινε.

Η φρεγάτα αυτή θα είναι και η πρώτη της ομώνυμης κλάσσης ενώ σε μερικούς μήνες θα ακολουθήσει και η Καζατόνοφ του ίδιου project.

Πρόκειται για τα μεγαλύτερα πλοία που ναυπήγησε το ρωσικό Ναυτικό τα τελευταία 25 χρόνια. Είναι 4.500 τόνων ενώ η κλάση Γκριγκόροβιτς της οποίας παραδόθηκε η φρεγάτα Μακάροφ έχει εκτόπισμα 3700 τόνους. Είναι πολύ πιθανό ότι οι Βρετανοί ήθελαν να ρίξουν μια «ματιά» από κοντά.

Ακόμα αξίζει να σημειώσουμε ότι οι λεονταρισμοί της Βρετανίας εν πολλοίς οφείλονται στο γεγονός ότι επιχειρεί για εσωτερική κατανάλωση να δείξει στο βρετανικό κοινό ότι ακόμα παραμένει μια «τύποις» αυτοκρατορία (κάτι που δεν ισχύει εδω και πολλές δεκαετίες).

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου