Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Αυστηρή προειδοποίηση από Κίνα σε Ιαπωνία: «Μη διανοηθείτε να βάλετε τα F-35B στο ελικοπτεροφόρο σας»!


Με σφοδρότητα αντέδρασε η Κίνα μετά την αποκάλυψη ότι η Ιαπωνία θέλει να μετατρέψει τα ελικοπτεροφόρα της σε μικρά αεροπλανοφόρα για την χρήση του μαχητικού τύπου F-35B. Η αντίδραση είναι σκληρή και προειδοποιεί το Τόκιο να μείνει σε αμυντική πολιτική με έργα και πράξεις και να σταματήσει να ενισχύει το επιθετικό της οπλοστάσιο.

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι θέλε ινα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για χρήση από τα ελικοπτεροφόρα κλάσης Izumo ώστε να μπορούν μνα μεταφέρουν μαχητικά αεροσκάφη.

Βέβαια στα πλαίσια της διατήρησης και χαμηλών τόνων ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει και άλλες επιλογές εκτός των μαχητικών.


Το Πεκίνο έκανε χρήση του άρθρου 9 του Ιαπωνικού Συντάγματος που αποκλείει την χρήση των ενόπλων δυνάμεων για κάτι άλο εκτός της αυτοάμυνας. Αυτό δήλωσε ο Κινέζος εκπρόσωπος τύπου του ΥΠΕΞ επισημαίνοντας ότι "επιβάλλεται η Ιαπωνία να παραμείνει στο δόγμα της αυτοάμυνας και οτιδήποτε άλλο είναι απλά απαράδεκτο για την Κίνα".

Το Πεκίνο γνωρίζει άλλωστε πολύ καλά πως το F-35, σε όλες τις εκδόσεις του είναι ένα αεροσκάφος κρούσης και πρώτου πήγματος.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε  παράλληλα την Ιαπωνία να αποκαλύψει τα "πραγματικά της κίνητρα" σε ότι αφορά την αύξηση των αμυντικών της δαπανών κατά 1,4% φέρνοντας τον ιαπωνικό αμυντικό τηςς προϋπολογισμό σε επίπεδα ρεκόρ της τάξης των 43.66 δισ. $

Η τριβή μεταξύ Κίνας και Ιαπωνίας είχε ανεβεί ιδιαίτερα για τα διαφιλονικούμενα νησιά στην Ανατολική Σινική Θάλασσα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου