Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Τα 10ετή ελληνικά ομόλογα έφτασαν τα επίπεδα του 2006! - S&P και Fitch «αναβαθμίζουν» την ελληνική οικονομία

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Πολύ θετικές εξελίξεις έρχονται για την ελληνική οικονομία αφού η απόδοση του 10ετούς ομόλογου πέφτει  σε επίπεδα προ κρίσης 2009 την ώρα που το μεγάλο ενδιαφέρον από  hedge fund για αγορά κρατικού χρέους  ανεβάζει την τιμή τους!

Τις τελευταίες μέρες η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έχει διολισθήσει στο 3,85%  το οποίο σημαίνει επίπεδα ότι επιστρέφει στα επίπεδα  του Σεπτεμβρίου του 2006!

Αντίστοιχα η τιμή του 10ετούς ομολόγου έχει αναρριχηθεί στα 104,35 λεπτά του ευρώ!

Το 2ετές κρατικό ομόλογο παρουσιάζει τιμή στα 104,35 λεπτά του ευρώ με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 1,28%. Η 5ετία έχει τιμή  στα 104,60 λεπτά του ευρώ με την απόδοση να διαπραγματεύεται στο 3,25%.


Αισθητή υποχώρηση παρουσιάζει και το spread αφού κυμαίνεται στις 340 μονάδες βάσης και υπολείπεται κατά 25 μ.β. από την πρώτη συνεδρίαση του 2018.

Οι επενδυτές σπεύδουν να τοποθετηθούν στα ομόλογα, ενόψει της νέας έκδοσης ομολόγων από το Ελληνικό Δημόσιο και... τις επικείμενης αναβάθμισης η οποία έχει προαναγγελθεί από το καλοκαίρι, με την αλλαγή του outlook σε «θετικό» από την Standard & Poor's και τη Fitch.

Στις 19 του μήνα αναμένεται η ανακοίνωση από τον οίκο S&P, για την κατάσταση της οικονομίας.

Θετικές προοπτικές για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης διαβλέπει η οικονομική ιστοσελίδα Zonebourse. Η ιστοσελίδα εκτιμά ότι Ελλάδα και Ισπανία θα είναι οι πρώτες χώρες που θα επηρεαστούν σε δύο εβδομάδες 

«Ελλάδα και Πορτογαλία θα μπορούσαν να είναι οι δύο μεγάλοι κερδισμένοι της αναβάθμισης των εθνικών αξιόχρεων από τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης αυτήν τη χρονιά. Σύμφωνα με τους κανονισμούς CRA3, και οι τρεις οίκοι -Moody's, Fitch και Standard & Poor's - δημοσίευσαν το χρονοδιάγραμμα επανεξέτασης των κρατικών αξιόχρεων. 

Η Ελλάδα, που διαθέτει θετικές προοπτικές όσον αφορά την κατάταξη "Caa2" και "B-" στην οποία βρίσκεται την τρέχουσα περίοδο και από τους τρεις οίκους, και η Ισπανία, που επωφελείται επίσης από θετικές προοπτικές όσον αφορά την κατάταξη "BBB+" (οίκοι Fitch και S&P), θα είναι οι πρώτες χώρες που θα επηρεαστούν από πιθανή αναβάθμιση σε δύο εβδομάδες, από την πλευρά των οίκων S&P και Fitch αντιστοίχως.  

Στις 2 Φεβρουαρίου σειρά έχει η Κύπρος, η οποία θα μπορούσε να πλησιάσει την κατηγορία επένδυσης στον οίκο Moody's, ο οποίος την έχει κατατάξει στην κατηγορία "Ba3" με θετική προοπτική», αναφέρει το δημοσίευμα. 

Οι αποδόσεις σε άλλα 10ετή ευρωπαϊκά ομόλογα παρουσιάζουν την εξής εικόνα: Iταλία 2,02%, Γαλλία 0,80%, Ισπανία 1,53%, Πορτογαλία 1,91%, Ιρλανδία 0,66%, Κύπρος 1,54% και Γερμανία 0,45%

Όλα καταδεικνύουν πολύ καλές προοπτικές για την ελληνική οικονομία, όμως για να φανεί αυτό στην πραγματική μικροοικονομία των πολιτών θα χρειαστούν κάποια χρόνια και επιβάλλεται να λυθεί το πρόβλημα των «κόκκινων δανείων» των τραπεζών αλλιώς ποτέ δεν θα μπορέσουν να «αιμοδοτήσουν» την ανάπτυξη δίνοντάς της σταθερότητα και συνέχεια.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου