Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Νίκος Νικολόπουλος: «Δεν δικαιούνται να μετατοπίζουν την Εθνική Γραμμή στο Σκοπιανό»

Γράφει: Νίκος Νικολόπουλος

H λύση του εθνικού θέματος με το όνομα των Σκοπίων, εδώ και μερικές μέρες γίνεται δυστυχώς, εμπορεύσιμο μικροκομματικό «είδος» που εκτίθεται αβασάνιστα και επιπόλαια στα δημοσιογραφικά «ράφια».

Και αυτό, μόνο θλίψη και μελαγχολία προκαλεί σε εκείνους που αναγνωρίζουν την μείζονα εθνική σημασία του θέματος και γνωρίζουν πως οι δημόσιες αναφορές για κομματική εκμετάλλευση δεν συμβαδίζουν με τη λεπτή φύση του προβλήματος που χρειάζεται επιδέξιους αλλά και αποφασιστικούς χειρισμούς.

Η πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα, εμφανιζόμενη διχασμένη και ανταλλάσσοντας «πυρά», μάλλον δεν καταλαβαίνει πως βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα. Και είναι πραγματικά ακατανόητο και απογοητευτικό ότι η ξεκάθαρη τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου, πάνω στην «εθνική γραμμή Βουκουρεστίου» (ότι δεν δέχεται τη λέξη «Μακεδονία») έχει τύχει τόσης - και τόσο - φτηνής λοιδορίας και κομματικής εκμετάλλευσης.


Πέρα από τον υπουργό Άμυνας, την τήρηση της ισχύουσας εθνικής γραμμής μέχρι τώρα, στηρίζουν ξεκάθαρα μόνο η Χρυσή Αυγή και φυσικά, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα. Όλοι οι άλλοι συμμετέχουν σ’ ένα επικοινωνιακό παιχνίδι, με μόνο μέλημά τους να βάλουν… τρικλοποδιά στον αντίπαλο και να αποκομίσουν κομματικά οφέλη. Και το πράττουν με περίσσιο θράσος…

Ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει εγκλωβισμένος μεταξύ των… συνιστωσών του. Από τη μία βουλευτές όπως ο Κυρίτσης που λέει ότι «κακώς έχει αναχθεί σε εθνικό θέμα η ονομασία της ΠΓΔΜ» και από την άλλη οι βορειοελλαδίτες βουλευτές που καταφανώς έχουν άλλη άποψη. Και στη ΝΔ όμως, φαίνεται πως σε άλλο μήκος κύματος εκπέμπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σε άλλο η Ντόρα Μπακογιάννη.  Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο Ανδρέας Λοβέρδος, φαίνεται πως ανέλαβε τη «βρωμοδουλειά» και έκανε λόγο για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα προηγείται του ονόματος “Μακεδονία”, ερχόμενος όμως σε σύγκρουση με το σιωπηλό πατριωτικό, ΠΑΣΟΚ. 

Η αλήθεια όμως είναι μία και δεν δέχεται παρερμηνείες: Για το ζήτημα υπάρχει επίσημη εθνική γραμμή που δεν έχει αλλάξει. Και για να αλλάξει, προϋποθέτει αλλαγή των όρων του ζητήματος και απαιτείται σύμπλευση των πολιτικών δυνάμεων. Μέχρι τότε, η εθνική γραμμή είναι αδιαπραγμάτευτη!

Γι’ αυτό και ελπίζω, όταν φτάσει η κρίσιμη ώρα της διαπραγμάτευσης, όχι μόνο να μην υπάρχει η ζέουσα ατμόσφαιρα των ημερών που διανύουμε, αλλά να υπάρχει και ενιαία, καθαρή και ξάστερη γραμμή που θα πρέπει να υπηρετήσει η κυβέρνηση. Εννοείται, γραμμή που δεν θα αποτελεί παρα(υπο)χώρηση…

* Ο Νίκος Νικολόπουλος είναι πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου