Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

«Όχι» Εμμ. Μακρόν σε Ρ.Τ. Ερντογάν για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ


Η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μπορούσε το λιγότερο να χαρακτηριστεί επεισοδιακή ειδικά κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο ομόλογό του Εμμανουέλ Μακρόν ο οποίος του ξεκαθάρισε ότι με αυτήν την πορεία που ακολουθεί η Τουρκία μια ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αδύνατη.

«Θα ήταν υποκριτικό να μιλάμε για νέα κεφάλαια στις ενταξιακές συνομιλίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μακρόν.

Ο Ερντογάν, με διαφαινόμενη τη δυσαρέσκειά του, υπογράμμισε ότι η Τουρκία έχει «κουραστεί» να περιμένει το ενδεχόμενο ένταξής της στην ΕΕ. «Δεν μπορούμε να εκλιπαρούμε συνεχώς για την είσοδό (μας) στην ΕΕ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.


Νωρίτερα, ο Μακρόν είχε διαμηνύσει στον Ερντογάν, ότι οι δημοκρατικές χώρες οφείλουν αν σέβονται τους κανόνες δικαίου στον αγώνα τους κατά της τρομοκρατίας.

Παράλληλα, ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε την ανησυχία του για τη μοίρα των φοιτητών, των καθηγητών και των δημοσιογράφων στην Τουρκία.

«Οι δημοκρατίες πρέπει να πολεμούν την τρομοκρατία αλλά πρέπει, επίσης, να σέβονται και τους κανόνες δικαίου» τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Με τη σειρά του ο Ταγίπ Ερντογάν απάντησε ότι «η τρομοκρατία δεν δημιουργείται από μόνη της. Η τρομοκρατία και οι τρομοκράτες έχουν "κηπουρούς" που τους στηρίζουν».

«Αυτοί οι "κηπουροί" είναι εκείνοι οι άνθρωποι που θεωρούνται ως στοχαστές. Εκείνοι τροφοδοτούν (την τρομοκρατία)… από τις στήλες τους στις εφημερίδες. Κάποια ημέρα, θα το ανακαλύψετε, ότι αυτοί οι άνθρωποι θα εμφανιστούν ως τρομοκράτες μπροστά σας», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο «γκιουλενιστής» δημοσιογράφος

Ένα επεισόδιο,ωστόσο,  σημάδεψε την συνέντευξη Τύπου των δύο προέδρων.  Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγινε έξω φρενών όταν Γάλλος δημοσιογράφος τον ρώτησε για τα όπλα στη Συρία.

«Μιλάτε σαν γκιουλενιστής. Υποστηρικές του Γκιουλέν έκαναν αυτές τις επιχειρήσεις και τώρα είναι στη φυλακή. Γιατί δεν ρωτάτε και τις ΗΠΑ για τα όπλα που έστειλαν στη Συρία; Μάθετε να μην μιλάτε σαν γκιουλενιστής».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου