Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση των CDS (ασφάλιστρα κινδύνου) η οποία συνδέθηκε με τον αδελφό του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Ανδρίκου


Σύμφωνα με πληροφορίες ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης με παραγγελία του στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αριστείδη Κορέα που χειρίστηκε την προκαταρκτική εξέταση και έχει ήδη καταθέσει σχετικό πόρισμα κρίνοντας ότι πρέπει να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο, ζητά να συνεχίσει την έρευνα.


Μάλιστα, ο κ. Πεπόνης -παρά το γεγονός ότι και ο ίδιος είχε δηλώσει από τις 22 Δεκεμβρίου 2011 ενώπιον τόσο του προϊσταμένου του, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκου Παντελή, όσο και του εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ιωάννη Τέντε ότι η εν λόγω έρευνα «βρίσκεται σε δικονομικό αδιέξοδο και η δικογραφία θα τεθεί σε λίγες μέρες στο αρχείο»- υποδεικνύει στην έγγραφη παραγγελία του συγκεκριμένες συμπληρωματικές προανακριτικές πράξεις προκειμένου να διακριβωθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της χειραγώγησης ή της εσωτερικής πληροφόρησης.


Ειδικότερα ο κ. Πεπόνης με την επιστροφή του φακέλου των CDS στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αριστείδη Κορέα ζητά να διερευνηθεί:


-          Ποιά ήταν ακριβώς η θέση του Ανδρίκου Παπανδρέου στη διεθνή εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Unigestion, την περίοδο 2009-2010. Αυτό θα γίνει μέσω αιτήματος δικαστικής συνδρομής στην Ελβετία.


-          Αν η επίμαχη εταιρεία προμηθεύτηκε CDS επί του ελληνικού χρέους.


-          Αν ο αδελφός του τέως πρωθυπουργού είχε δικαίωμα υπογραφής.


-          Αν πουλήθηκαν CDS από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην εν λόγω εταιρεία.


-          Αν η αγορά και προμήθεια συνδέεται με τυχόν εσωτερική πληροφόρηση που μπορεί να είχε η εταιρεία.


Τα όποια στοιχεία φθάσουν στη χώρα μας μέσω της δικαστικής συνδρομής θα διαβιβαστούν στο ΣΔΟΕ και σε οικονομικούς πραγματογνώμονες προκειμένου να γίνει η αποτίμηση τους από εξειδικευμένους προανακριτικούς υπαλλήλους.


Σημειώνεται ότι, ο εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας ζητούσε να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο, ελλείψει στοιχείων που να στηρίζουν υπόνοια ποινικού αδικήματος. Ωστόσο, ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης που κλήθηκε να επικυρώσει ή μη την αρχειοθέτηση αρνήθηκε επικαλούμενος την ανάγκη περαιτέρω προανακριτικών πράξεων.


Είχε προηγηθεί αίτημα του να απέχει για «λόγους ευπρέπειας» από την υπόθεση των CDS καθώς αυτή ήταν μια από τις δικογραφίες για τις οποίες κατήγγειλε ότι δέχτηκε παρεμβάσεις, αλλά το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμα του απέρριψε το αίτημα αυτό με το σκεπτικό ότι «ο εισαγγελέας είναι ανεξάρτητος και δεν επηρεάζεται».


Πάντως, ως προς τις επίμαχες καταγγελίες των Πεπόνη-Μουζακίτη πως η συγκεκριμένη υπόθεση ήταν μια εξ αυτών που είχαν δεχτεί «οχλήσεις» στο έργο τους ακόμη και από τους ίδιους προϊσταμένους τους ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι δεν στοιχειοθετούνται «οχλήσεις» και «πιέσεις» και ότι ήταν «απολύτως νόμιμες ενέργειες λόγω της εξαιρετικής φύσης της υπόθεσης». newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου