Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Η Ιορδανία..."κλείνει" τα σύνορα σε πρόσφυγες από την Συρία;..

Η Διεθνής Αμνηστία ζητάει χρηματοδότηση των χωρών που στηρίζουν τους πρόσφυγες

Εξ΄αιτίας του τεράστιου βάρους που έχει αναλάβει η Ιορδανία λόγω της υποδοχής προσφύγων από τον συριακό εμφύλιο, η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει ότι η χώρα αρνείται την είσοδο σε 
ομάδες Σύρων και τους αναγκάζει να επιστρέψουν στην εμπόλεμη Συρία.

Η οργάνωση αναφέρει πως μεγάλες ομάδες ανθρώπων, είτε εξαναγκάστηκαν να επιστρέψουν στις εμπόλεμες περιοχές, είτε τους επιτράπηκε διαμονή στη μεθόριο υπό συνθήκες σχεδόν αβίωτες, με όλο και πιο αυστηρούς συνοριακούς περιορισμούς.

«Είναι κατανοητό ότι οι υποδομές των χωρών της περιοχής για υποδοχή μεταναστών βρίσκονται στα όριά τους, αλλά αυτό δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για άρνηση εισόδου» ανέφερε ο διευθυντής του τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας για την περιοχή, Φίλιπ Λούθερ, καλώντας επίσης εκ νέου τη διεθνή κοινότητα να συνδράμει τις χώρες που συνορεύουν με την Συρία.

Η διεθνής κοινότητα, συνέχισε ο Λούθερ, «έχει σημαντικό ρόλο να παίξει στην προσφορά υποστήριξης σε χώρες της περιοχής που μέχρι τώρα αναλαμβάνουν το βάρος των Σύρων προσφύγων με ελάχιστους πόρους».

Εξαιτίας της ανθρωπιστικής κρίσης που έχει προκαλέσει ο συριακός εμφύλιος, υπολογίζεται ότι πάνω από δύο εκατομμύρια Σύροι έχουν περάσει τα σύνορα, ενώ τεράστια είναι η πίεση για τις εγκαταστάσεις υποδοχής σε Λίβανο, Τουρκία, Ιράκ, Ιορδανία και Αίγυπτο. Διπλάσιος είναι ο αριθμός όσων έχουν εκτοπιστεί από τις εστίες τους σε άλλες περιοχές εντός της Συρίας.

Έρευνα της Διεθνούς Αμνηστίας υποστηρίζει ότι, παρά τη διαβεβαίωση της Ιορδανίας πως τα σύνορα μένουν ανοικτά, υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις κατηγορίες προσφύγων από την Συρία οι οποίοι δεν γίνονται δεκτοί: Παλαιστίνιοι και Ιρακινοί πρόσφυγες, Σύροι χωρίς χαρτιά και ασυνόδευτοι άνδρες που δεν μπορούν να αποδείξουν συγγένεια με Ιορδανούς.


voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου