Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία σε ιστορική βραχονησίδα

Από  Ι.Μ.Κυδωνίας και Αποκορώνου - του Ευστράτιου Χατζηδάκη

Με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και πολυάριθμου ακροατηρίου πραγματοποιήθηκε ανήμερα της μεταβληθείσης εορτής των Αγίων Θεοδώρων Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην ιστορική βραχονησίδα που έχει πάρει το όνομά της από το ομώνυμο Ιερό Ξωκκλήσι που είναι αφιερωμένο στην μνήμη των Αγίων.

Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός και στη συνέχεια τέλεσε την Θεία Λειτουργία του Ιερού Χρυσοστόμου συμπροσευχουμένων του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων Αρχιμ. Αμφιλοχίου Παπαγιαννάκη, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου και οικείου εφημερίου Πρωτ. Γεωργίου Περάκη και άλλων ιερέων της Μητροπόλεώς μας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στο σεβαστό εκκλησίασμα αναφέρθηκε στην εβδομάδα της Πεντηκοστής και στην αγάπη που οφείλουμε να έχουμε για τον συνάνθρωπό μας, για τα δημιουργήματα του Θεού και την φύση. Χρέος και υποχρέωσή μας είναι να σεβόμαστε το περιβάλλον και τα ζώα. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα όπου τα ζώα υπηρέτησαν Αγίους και σοφούς Γέροντες στην έρημο.

Στο τέλος της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον π. Γεώργιο για την άψογη φιλοξενία στο νησί καθώς και τον δασάρχη που επέτρεψε με σχετική άδεια να τελεστεί η Θεία Λειτουργία στην προστατευόμενη αυτή περιοχή.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου