Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

10 υποβρύχια AIP Amur και 30 μαχητικά Su-35BM το "ευχαριστήριο" της Ρωσίας στην Κίνα.

Σε μια εξέλιξη που καταδεικνύει ότι έχει συναφθεί μια άτυπο συμμαχία μεταξύ των δύο χωρών, Ρωσία αποφάσισε να ικανοποιήσει κινεζικό αίτημα και να πουλήσει στο Πεκίνο, υποβρύχια με σύστημα αναερόβιας πρόωσης AIP: Air Independent Propulsion), κλάσης Amur τα οποία μέχρι στιγμής αρνείτο να τα πουλήσει για να μην διαταραχθούν οι σχέσεις με την Ιαπωνία.

Τα συγκεκριμένα υποβρύχια έχουν ουσιαστικά μηδενικό ακουστικό ίχνος και είναι τα μεγαλύτερα συμβατικά υποβρύχια της ρωσικής ναυπηγικής βιομηχανίας τα οποία χρησιμοποιούν σύστημα ΑΙΡ που τους δίνει την δυνατότητα να παραμείνουν σε κατάδυση σε βάθος μέχρι 450 μέτρα επί 45 ημέρες (οι Ρώσοι δίνουν 250 μέτρα, αλλά έχει διακριβωθεί σε δοκιμές του που παρακολούθησε το νορβηγικό Ναυτικό στη Βόρειο Θάλασσα ότι μπορεί άνετα να ξεπεράσει τα 400 μ.) !

Eίναι εξαιρετικά αυτοματοποιημένα σε όλες τις λειτουργίες τους και χαρακτηριστικό είναι ότι απασχολούν πλήρωμα μόλις 35 ατόμων!

Με εκτόπισμα λιγότερο από 1000 τόνους, η εξαγωγική έκδοση των Lada έχει έξι θέσεις για τορπίλες και 10 θέσεις για κάθετα εκτοξευόμενα συστήματα.

Η πώληση αφορά καταρχήν τέσσερις μονάδες και εν τέλει δέκα μονάδες και το πρώτο θα ναυπηγηθεί στην Ρωσία, ενώ τα άλλα τρία στη Κίνα, μέχρι το 2018, ενώ θα υπάρξει και ειδική επιτροπή η οποία θα προστατεύσει την ρωσική βιομηχανία από την πιθανή διαρροή τεχνολογίας, κάτι από το οποίο έχει "υποφέρει" η Ρωσία στο παρελθόν με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση αντιγραφης του Su-30/27 το οποίο έλαβε το όνομα J-16 στο κινεζικό οπλοστάσιο.

Τα υποβρύχια αναμένεται να αλλάξουν την ισορροπία στην περιοχή, καθώς για πρώτη φορά μετά την αγορά των Kilo εισάγεται ένα σύγχρονο συμβατικό υποβρύχιο σε υπηρεσία στην Θάλασσα της Κίνας

Επίσης προχωρά και η διαδικασία υπογραφής του συμβολαίου των 25-30 Su-35 που επίσης αποφάσισε να πουλήσει η Ρωσία στην Κίνα σε μια ελαφρά πιο υποβαθμισμένη έκδοση από αυτή που χρησιμοποιεί η ρωσική Αεροπορία.

Οι αμυντικές σχέσεις και οι εξαγωγές της Ρωσίας προς την Κίνα είχαν παγώσει την τελευταία δεκαετία καθώς η κινεζική βιοηχανία θεωρούσε λογικό να "κοπιάρει" όλα τα ρωσικά συστήματα, άλλοτε επιτυχημένα, άλλο αποτυχημένα με τη μέθοδο της «αντίστροφης μηχανικής» (reverse engineering)...

Φαίνεται όμως ότι η ανάγκη εξισορρόπησης της αμερικανικής/ΝΑΤΟϊκής πίεσης, αλλαξε τα δεδομένα για την Μόσχα.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου