Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Υεμένη: Στο χάος η χώρα – 45 νεκροί από βομβαρδισμό


Συνεχίζουν την προέλασή τους στα βορειοανατολικά προάστια του Άντεν οι σιίτες παραστρατιωτικοί Χούτι, οι οποίοι θεωρούνται σύμμαχοι του Ιράν, δίνοντας σκληρές μάχες με δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι – 45 νεκροί από βομβαρδισμό στα βόρεια.
Πυρά πυροβόλων και ρουκέτες έπληξαν περιοχές κοντά στην είσοδο της πόλης, ανέφεραν οι μαχητές που τάσσονται υπέρ του προέδρου Χάντι, καθώς οι Χούτι συνέχισαν την προέλασή τους από τα ανατολικά κατά μήκος ενός παραλιακού δρόμου πολύ κοντά στις ακτές της Υεμένης στην Αραβική Θάλασσα.
Πολεμικά πλοία, εν τω μεταξύ, άνοιξαν πυρ με τα πυροβόλα τους σήμερα στοχοθετώντας μια φάλαγγα αποτελούμενη από σιίτες μαχητές Χούτι και στρατιωτικούς πιστούς στον πρώην πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, η οποία προέλαυνε προς την πόλη Άντεν, δήλωσαν κάτοικοι της Υεμένης.
Είναι η πρώτη φορά, σύμφωνα με όσα είναι γνωστά ως σήμερα, που ναυτικές δυνάμεις εμπλέκονται στη σύρραξη.
Εν τω μεταξύ, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) ανακοίνωσε ότι οι νεκροί από τον αεροπορικό βομβαρδισμό που έπληξε έναν καταυλισμό εσωτερικά εκτοπισμένων στην επαρχία Χάτζα, στο βορειοδυτικό τμήμα της Υεμένης, ανήλθαν σε τουλάχιστον 45, ενώ οι τραυματίες είναι άλλοι 65.
Το Άντεν αποτελεί το έσχατο προπύργιο του Χάντι και συνεχίζει να πολιορκείται, παρά τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς που διεξήγαγε για πέμπτη ημέρα η συμμαχία σουνιτικών αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας που άρχισε την περασμένη Πέμπτη στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη.
Ο Χάντι, υπέρ του οποίου επενέβησαν η Σαουδική Αραβία και κράτη-σύμμαχοί της, είχε εγκαταλείψει τον περασμένο μήνα την πρωτεύουσα Σαναά και είχε καταφύγει στο Άντεν. Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα την περασμένη Πέμπτη και δεν έχει επιστρέψει.
Στην πρωτεύουσα Σαναά, η οποία ελέγχεται από τους Χούτι, αεροσκάφη έπληξαν περιοχές γύρω από ένα προεδρικό παλάτι, δίπλα στην διπλωματική συνοικία, καθώς και μια αποθήκη όπλων στο όρος Νούγκουμ, που δεσπόζει της πόλης. "Ήταν μια νύχτα βγαλμένη από την κόλαση", είπε χαρακτηριστικά Υεμενίτης διπλωμάτης.
Εκατοντάδες Ινδές νοσοκόμες έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα
Την ίδια ώρα, περισσότεροι από τους μισούς, από τους συνολικά 4.000 Ινδούς υπηκόους που ζουν στην Υεμένη και έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα λόγω των συγκρούσεων, είναι νοσοκόμες, ανακοίνωσε σήμερα το ινδικό υπουργείο Εξωτερικών, φέρνοντας στο φως μια ακόμη περιπέτεια για το ιατρικό προσωπικό της Ινδίας που εργάζεται στη Μέση Ανατολή, μετά την απαγωγή δεκάδων νοσοκόμων στο Ιράκ πέρυσι.
Οι νοσοκόμες, που κατάγονται κυρίως από το νότιο κρατίδιο Κεράλα, προσλαμβάνονται με πολύ σκληρούς όρους με τους μεσάζοντες να παίρνουν την αμοιβή τους εκ των προτέρων και τα νοσοκομεία διστάζουν να τις απολύσουν, καθώς δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν χωρίς το ξένο προσωπικό.
Η σύζυγος του Σατζίς Μάθιου, η 29χρονη Άσα, εργάζεται επί τρία χρόνια στο νοσοκομείο αλ Νάκιμπ στο Άντεν, όπου μαίνονται σφοδρές μάχες.
«Οι περιοχές γύρω από το νοσοκομείο είναι πλέον υπό τον έλεγχο των ανταρτών Χούτι», δήλωσε ο Μάθιου, η σύζυγος του οποίου είναι μία από τις 35 νοσοκόμες που εργάζονται εκεί.
«Το λιμάνι της πόλης έχει καταστραφεί, ενώ ο δρόμος προς τη Σανάα δεν είναι ασφαλής», συνέχισε.
Αν και δεν έχουν αναφερθεί νεκροί μεταξύ των Ινδών, η τύχη των νοσοκόμων στην Υεμένη θυμίζει την περιπέτεια που έζησαν πέρυσι 46 Ινδές νοσοκόμες που απήχθησαν από νοσοκομείο του Ιράκ, κατά την προέλαση του Ισλαμικού Κράτους εναντίον της Τικρίτ.
Οι νοσοκόμες απελευθερώθηκαν και επέστρεψαν στη χώρα τους τον Ιούνιο, όμως η τύχη 39 Ινδών εργαζόμενων σε οικοδομές που αιχμαλωτίστηκαν στη Μοσούλη είναι άγνωστη.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας προσπαθεί πάντως να απομακρύνει τους Ινδούς υπηκόους από τη Σανάα με αεροπλάνο. Οκτώ Ινδοί μεταφέρθηκαν την Κυριακή στο Τζιμπουτί, ενώ δύο αεροπλάνα της Air India βρίσκονται σε επιφυλακή στο Μουσκάτ του Ομάν, όμως δεν έχουν λάβει ακόμη άδεια να πετάξουν ως τη Σανάα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ινδικού υπουργείου Εξωτερικών. Ο ίδιος εξήγησε ότι 400 Ινδοί έχουν απομακρυνθεί από το Άντεν μέσω θαλάσσης και αναμένεται να φτάσουν στο Τζιμπουτί αύριο Τρίτη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου