Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

To Isis ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στη Τζακάρτα


Το Isis ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στη Τζακάρτα, σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε σε ένα από τα πρακτορεία της προπαγάνδας του. «Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους πραγματοποίησαν μια ένοπλη επίθεση σήμερα το πρωί, με στόχο αλλοδαπούς υπηκόους και τις δυνάμεις ασφαλείας που είναι επιφορτισμένες με την προστασία τους στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας» ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Aamaaq. Επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και οι πέντε ύποπτοι εισβολείς, έχασαν τη ζωή τους.

Οι ένοπλοι είχαν στόχο το εμπορικό κέντρο Sarinah, στην οδό Ταμρίβ, η οποία στεγάζει ένα McDonalds και άλλες πολυεθνικές εταιρίες. Ένα Starbucks, μια Pizza Hut και ένα Burger King βρίσκονται απέναντι από το δρόμο δίπλα από τον κινηματογράφο Djakarta Theater XXI, ενώ το πεντάστερο ξενοδοχείο Sari Pan Pacific Jakarta είναι το επόμενο κτίριο. Πολύ κοντά βρίσκονται τα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών και κυβερνητικά γραφεία.

Δεν έχει υπάρξει προς το παρόν καμία επίσημη επιβεβαίωση της αξίωσης του Isis, αλλά η αστυνομία είπε προηγουμένως ότι πιστεύει πως οι μαχητές «μιμήθηκαν» τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι. «Μιμήθηκαν τις τρομοκρατικές ενέργειες στο Παρίσι … και είναι πιθανόν από το Ισλαμικό Κράτος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματικός της αστυνομίας Αντον Τσαρλιγιάν. Ο ίδιος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι αστυνομικοί είχαν λάβει απειλές στα τέλη Νοεμβρίου για επίθεση μεγάλης κλίμακας στη χώρα από το Isis. Το γεγονός οδήγησε τις αρχές να λάβουν δρακόντεια μέτρα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και γι” αυτό οι δράστες αποφάσισαν να χτυπήσουν σήμερα, δήλωσε ο υπαρχηγός της αστυνομίας Μπουντι Γκουνάουαν.


Ο Τζορτζ Μπράντις, Γενικός Εισαγγελέας της Αυστραλίας, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι το Ισλαμικό Κράτος είχε «φιλοδοξίες να αυξήσει την παρουσία και το επίπεδο δραστηριότητά του στην Ινδονησία» είτε άμεσα, είτε μέσα από τα παρακλάδια του. «Το Isis έχει δηλώσει πρόθεση να δημιουργηθεί χαλιφάτα πέρα από τη Μέση Ανατολή, λειτουργικά επαρχιακά χαλιφάτα», πρόσθεσε. «Έχει υποδείξει την Ινδονησία ως ένας μέρος για τις φιλοδοξίες του».

Οι προηγούμενες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ινδονησία έχουν πραγματοποιηθεί από την ομάδα Τζεμααχ Ισλαμιγιάχ, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα. Μαχητές της ήταν πίσω από εκρήξεις σε δύο ξενοδοχεία της Τζακάρτα, οι οποίες σκότωσαν επτά άτομα το 2009, και τις βομβιστικές επιθέσεις του 2002 σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Μπαλί, όπου σκοτώθηκαν 202 άνθρωποι, κυρίως ξένοι τουρίστες. Όπως και το Isis, η Τζεμαάχ Ισλαμιγιάχ, στοχεύει επίσης να ιδρύσει ένα ισλαμικό «χαλιφάτο» στις νοτιο-ανατολικές ασιατικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ινδονησίας, της Ταϊλάνδης, της Σιγκαπούρης, της Μαλαισίας και των Φιλιππίνων.

independent.co.uk
antinews.gr
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου