Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Έρχεται νέα χαλάρωση των capital controls - Πόσο θα αυξηθεί το όριο αναλήψεων για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις


Νέα χαλάρωση στα capital controls που έχει επιβληθεί στις τράπεζες βρίσκεται προ των πυλών, αλλάζοντας τα δεδομένα στην καθημερινότητα των πολιτών, αλλά (και αυτό είναι πολύ σημαντικό) και για τις επιχειρήσεις που ασφυκτιούν ελλείψει της ρευστότητας που υπάρχει σήμερα. Τόσο οι πολίτες όσο και οι επιχειρήσεις δεσμεύονται από τα όρια των αναλήψεων σήμερα.

Αν και οι αλλαγές στα capital controls τελούν υπό την αίρεση των δανειστών και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες όλα θα κριθούν στη διαπραγμάτευση των επομένων ημερών, στον τραπεζικό τομέα, αλλά και στο υπουργείο Οικονομικών επικρατεί αισιοδοξία ότι το ζήτημα είναι τυπικό και το προσεχές διάστημα, ακόμη και μέσα στο Δεκέμβριο με κυβερνητική απόφαση θα αυξηθεί το μηνιαίο όριο αναλήψεων, ενώ θα υπάρξει και μια σειρά σημαντικών ακόμη αλλαγών.

Όπως όλα δείχνουν το όριο ανάληψης θα αυξηθεί σε 2.000 το μήνα, από 1.800 ευρώ που είναι σήμερα με τους πολίτες να έχουν δικαίωμα και σωρευτικής ανάληψης, ενώ σήμερα περιορίζονται σε αναλήψεις ως 840 ευρώ ανά 15 ημέρες. Ταυτόχρονα θα επιτραπεί και το άνοιγμα νέων λογαριασμών που θα δώσει μεγαλύτερη ακόμη ευκολία στη διακίνηση χρημάτων.

Αυτό συνεπάγεται πώς ενώ οι πολίτες μπορούν ως σήμερα να βγάζουν το πολύ ως 840 κάθε δυο βδομάδες, πλέον θα μπορούν να κάνουν ανάληψη ως και 2.000 ευρώ μια φορά το μήνα, ενώ με την δημιουργία νέου λογαριασμού τους δίδεται η δυνατότητα επιπλέον 2.000 ευρώ το μήνα.


Επίσης θα αυξηθεί στο 50% το όριο αναλήψεων από χρήματα που επαναπατρίζονται στη χώρα, ενώ θα διπλασιαστεί στα 2.000 ευρώ και το μηνιαίο όριο που μπορεί να βγάλει κάποιος πολίτης ή μια εταιρεία στο εξωτερικό.

Παράλληλα προτείνεται να αυξηθεί από τις 10.000 ευρώ στις 30.000 το μηνιαίο όριο για τις εισαγωγές των επιχειρήσεων, κίνηση που θα δώσει μεγάλη ανάσα στην αγορά.

Όλα τα παραπάνω περιλαμβάνονται στην νέα πρόταση της Ένωσης Τραπεζών που κατατέθηκε την Περασμένη Παρασκευή. Πλέον όλα δείχνουν ότι αμέσως μετά το Eurogroup της Δευτέρας οι εξελίξεις στο θέμα των capital controls στην Ελλάδα θα είναι ραγδαίες και θα ξεμπλοκάρουν σε μεγάλο βαθμό την κίνηση του χρήματος.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου